Барселона следи централния защитник на Лестър Чалар Союнджу още от

...
Барселона следи централния защитник на Лестър Чалар Союнджу още от
Коментари Харесай

Защитник на Лестър отказал на Барса, когато играел във втора дивизия на Турция

Барселона следи централния бранител на Лестър Чалар Союнджу още от времето, когато той се подвизаваше в турския втородивизионен Алтинорду през 2016 година. Това разкри някогашният сътрудник на бранителя Мустафа Догру, който изясни за какво тогава не се е стигнало до трансфер.

" От Барселона показаха съответен проект и се бяхме разбрали. Но след това взехме решение, че за Союнджу ще е по-добре да отиде в тим, в който незабавно ще стане титуляр. Затова приехме предлагането на Фрайбург ", показа Догру.

Именно той беше в основата на прекосяването на бранителя в отбора от Бундеслигата, а по-късно и в Лестър. През 2018 година " лисиците " заплатиха 23 млн. евро за турския национал, който към този момент коства двойно повече. Союнджу стана закрепостен титуляр в отбора на Брендън Роджърс след продажбата на Хари Магуайър и попадна в идеалния тим на сезона в Премиър лийг съгласно BBC и Daily Mail.

" Напълно действително е Союнджу да премине в Барселона през лятото. Заради финансовата рецесия, мисля, че от клубовете в Англия може да го притегли единствено Ливърпул. Да не забравяме и Пари Сен Жермен - те са способни на изненади ", сподели още Мустафа Догру.

Той добави, че Реал Мадрид и Атлетико Мадрид също наблюдават изявите на бранителя от няколко години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР