Барселона ще приключи с изплащането на дълга, поет за финансиране

...
Барселона ще приключи с изплащането на дълга, поет за финансиране
Коментари Харесай

"Барселона" е предоговорил дълга за реконструкцията на "Камп ноу"

Барселона " ще завърши с изплащането на дълга, стихотворец за финансиране на реконструкцията на своя стадион, пет години по-рано от авансово контрактуваното. Испанският новинарски уеб страница El Confidencial и вестник La Vanguardia оповестяват, че клубът е предоговорил финансов проект на стойност 1.5 милиарда евро с Goldman Sachs и JP Morgan.

Лихвеният % ще бъде 5.5, макар че клубът упорства да може да рефинансира заема след пет години за предоговаряне и понижаване на лихвения %, откакто стадионът проработи.

Съгласно новите условия " Барселона " се ангажира да извърши окончателното погасяване през 2047 година вместо през 2052-ра.

Пред " Ройтерс " източници от клуба споделят, че това е доста комплицирана интервенция и незабавно щом бъде официализирана, ще се направи послание.

Предоговарянето идва на фона на, който президентът на УЕФА в понеделник.

През предишния месец на клуба за евентуално нарушаване на правната рамка на европейската футболна централа по отношение на заплащания, осъществени от клуба към компания, благосъстоятелност на върховен съдийски чиновник.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР