Барселона се наложи с убедителното 5:0 в домакинството си на

...
Барселона се наложи с убедителното 5:0 в домакинството си на
Коментари Харесай

Барса би Чапекоензе и взе трофей, "Камп Ноу" посрещна емоционално оцелелите

Барселона се наложи с безапелационното 5:0 в семейството си на Чапекоензе в конфликт за трофея " Жуан Гампер ". Двубоят се игра пред съвсем 65 хиляди фенове на " Камп Ноу ", които посрещнаха прочувствено гостите от Бразилия. Срещата беше и възпоменателна в памет на жертвите на самолетната злополука преди година, в която починаха доста от играчите на Чапекоензе. Вратарят Джаксън Рагнар Фолман и полевите футболисти Алан Рушел и Нето са единствените трима оживели при нещастието. 

Барса доминираше от самото начало и завоюва купата след голове на Жерард Деулофеу (в 6-ата минута), Серхио Бускетс (11), Лионел Меси (28), Луис Суарес (55) и Денис Суарес (74).

Преди началото на дуела двама от оживелите от злополуката - Нето и Фолман, получиха аплодисменти от почитателите и играчите на стадиона, а по-късно и капитанът Рушел бе сменен в 36-ата минута и също бе изпратен с бурни овации. 



На полувремето пък Андрес Иниеста и треньорът Ернесто Валверде изнесоха трогателни речи.

С триумфа традицията беше спазена и Барселона за 40-ти път завоюва трофея " Жуан Гампер ". На каталунците следва конфликт с Реал (Мадрид) за Суперкупата на Испания - в неделя (13 август) от 23:00 часа българско време. 





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР