Барселона се наложи над Кадис с минималното 1:0 като гост

...
Барселона се наложи над Кадис с минималното 1:0 като гост
Коментари Харесай

Гениален гол на Жоао Феликс спаси Барселона

Барселона се наложи над Кадис с минималното 1:0 като посетител на стадион „ Нуево Мирандия “ в мач от 31-вия кръг в испанската Ла Лига. Жоао Феликс бе създател на единственото попадение в срещата, откакто вкара по акробатичен метод със задна ножица в 37-ата минута.

След четвъртата си поредна победа в Ла Лига Барселона към този момент има 70 точки в актива си, като продължава да бъде на 2-ро място във краткотрайното класиране, до момента в който Кадис продължава с битката си за оцеляване, като отборът е на 18-то място с 25 точки.

В първия четвърт час от дуела Кадис удържаше набезите на Барселона, като не стигна до чиста опция пред някоя от двете порти.

Първата заплаха бе пред вратата на Марк-Андре тер Стеген в 20-ата минута, когато Хави Ернандес излезе очи в очи с немския пазач, който обаче съумя да съкрати ъгъла и да се оправи със обстановката.

Две минути по-късно Хуанми стреля към средата на вратата, само че Тер Стеген не се затрудни и улови.

Ектор Форт насочи мощен удар от границата на наказателното поле на Кадис в 33-ата минута, само че стражът на домакините Конан Ледесма отрази.

Барселона съумя да поведе в 37-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Кадис, защитник на домакините отби топката на първа греда, а на втора Жоао Феликс се измъкна от опеката на персоналния си надзирател и отигра акробатично със задна ножица и осъществя страховит гол.

В последната минута от постоянното време на първото полувреме Фермин Лопес получи топката в наказателното поле на Кадис и стреля към долния десен ъгъл на вратата на домакините, само че в последния миг защитник съумя да се намеси и да блокира изстрела му.

Барселона владееше самодейността в началните минути на второто полувреме. Противно на това обаче Кадис съумя да прати топката във вратата на гостите в 54-ата минута, когато Хуанми бе прецизен, само че още в действително време беше ясно, че ще бъде отсъдена засада на нападателя на домакините.

След центриране в наказателното поле на Кадис в 61-вата минута, Жоао Феликс засече, само че топката мина около десния непряк дирек на вратата.

Ламин Ямал направи страховит пробив в 70-ата минута, който приключи с удар, само че не съумя да откри очертанията на вратата.

Кадис опропасти страхотна опция да възвърне паритета в 79-ата минута, когато Диади Самасеку насочи мощен удар от междинна отдалеченост към вратата на Барселона, само че Тер Стеген показва забележителен инстикт и съумя да се намеси.

До края на дуела Барселона съумя да затвори мача и да се поздрави с крайния триумф.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР