Барселона се класира за полуфиналите на Шампионска лига с две

...
Барселона се класира за полуфиналите на Шампионска лига с две
Коментари Харесай

Завръщането на Барса в Дисниленд

Барселона се класира за полуфиналите на Шампионска лига с две победи над Манчестър Юнайтед - 1:0 и 3:0. Каталунците са на край за Купата на Краля и са покрай отбрана на купата си в Ла Лига.

" Блаугранас " се радват на един от най-хубавите си интервали в последните години. Те към този момент имат два требъла във визитката си, последният през 2015 година.

НАЗАД КЪМ 2015

В съблекалнята на Барселона сигурно царува оптимизъм и препратки към въпросната 2015 година. Чувството е същото, треньорът още веднъж е солидна фигура - преди беше Луис Енрике, в този момент е Ернесто Валверде.

Пак има тризъбец в офанзива. Даже този път са... два.

Всеки един от Усман Дембеле и Филипе Коутиньо могат да партнират с триумф на Лионел Меси и Луис Суарес. Общо са вкарали 93 гола, което е внушително.
 Снимка 416694
Източник:

ЦАР ЛЕО

Представянето на Лионел Меси е необикновено. Аржентинецът прави следващ популярен сезон. Той е главен претендент за продобиване на рекордна шеста " Златна топка ".

МЕЧТАТА ЗА ТРЕТИ ТРЕБЪЛ

Барселона е единственият испански тим, който е печелил требъл. А " блаугранас " го направи даже два пъти. Сега са доста покрай изумителен трети требъл. Нещо немислимо за доста тимове.
 Снимка 393595
Източник:

ДОМИНАЦИЯ В ЛА ЛИГА

Доминацията на отбора на домашна сцена не може да бъде сложена под въпрос и при Ернесто Валверде. Той направи отбора първенец през предишния сезон и подвигна Купата на Краля. Сега нещата се повтарят, а експертът към този момент победи и със Суперкупата. Барса е на няколко точки от купата, която мъчно ще бъде изпусната.

ЛИДЕРЪТ СУАРЕС

Уругваецът отново е един от основните футболисти на Барса. Така беше и през сезон 2014/2015, когато тимът победи за последно с трите купи в една акция. Той вкара доста значими голове за състезание и в шампионата за Купата на Краля, само че изостава в Шампионска лига. Разбирателството му с Меси е чудесно.
 Снимка 332822
Източник:

СПОКОЙСТВИЕ И ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА ОТ БОРДА НА КЛУБА

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и неговите сътрудници в борда на шефовете вършат по този начин, че в клуба да има успокоение. В същото време към този момент се мисли и за бъдещето на тима. Първият летен трансфер е реалност. И то какъв - звездата на Аякс Френки де Йонг.

ЧУДЕСНО ВРАТАРСКО ДУО

Яспер Силесен и Марк-Андре тер Щеген са във формата на живота си. С такива вратари Барселона е сигурен тим в отбрана. Както беше и с Клаудио Браво през 2015 година. Тогава тимът отново разполагаше не с един, а двама отлични футболисти на този пост тъй като Тер Щеген беше негова запаса. Сега е титуляр.
 Снимка 405659
Източник:

СЕЗОНЪТ НА РЕАЛ (МАДРИД)

Отчайващият сезон на Реал сигурно радва Барса и почитателите на тима. " Белите " отпаднаха още на 1/8-финал в Шампионска лига, от дълго време не са в сметките за купата, бяха отстранени от Барселона и за Купата на Краля.

... И КРИСТИАНО РОНАЛДО

Феновете на Барселона избухнаха по време на мача с Манчестър Юнайтед, когато схванаха, че Ювентус и Роналдо са позволили втори гол от Аякс. Роналдо също е навън от Шампионска лига. Барса се върна в Дисниленд!
 Първият полуфинал в Шампионска лига ще бъде сред Тотнъм и Аякс на 30 април
Първият полуфинал в Шампионска лига ще бъде сред Тотнъм и Аякс на 30 април

Барса приема Ливърпул на 1 май
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР