Барселона се класира на финал за Суперкупата на Испания, след

...
Барселона се класира на финал за Суперкупата на Испания, след
Коментари Харесай

Барселона не впечатли, но ще играе на финал за Суперкупата

Барселона се класира на край за Суперкупата на Испания, откакто завоюва полуфиналния конфликт против Осасуна с 2:0. Селекцията на Шави още веднъж не изигра най-силния си дуел, само че по-големият опит се оказа задоволителен за превъзмогването на памплонци. Попаденията паднаха след почивката и бяха дело на Роберт Левандовски и Ламин Ямал. Така първичните упования се оправдаха и " лос кулес " ще премери сили с Реал (Мадрид) в следващ спор за третото по мощ отличие в Испания.

Първото полувреме предложи голям брой на брой забавни положения, само че гол в една от двете порти по този начин и не падна. Най-чистите обстановки за Барса изтърва полският нападател Роберт Левандовски. Веднъж таранът бе обезверен от Ерера, а в края на частта Давид Гарсия направи съдбоносен шпагат преди някогашната звезда на Байерн (Мюнхен) да нанесе голов изстрел.

Макар и с много отбранителна сграда, от Осасуна също имаха своя огромен късмет. Той се откри пред Анте Будимир, само че централния стрелец беше респектиран от страхотната изява на Иняки Пеня.

В края на първата част травма получи Рафиня и по този начин Шави се наложи да пусне в игра Ламин Ямал.

Равностойната борба продължи и след паузата, а в 59-ата минута Роберт Левандовски откри междина сред двама противников бранители и трансформира пас на Гюндоган в решаващо попадение.

Символичните посетители от Осасуна имаха искания за фаул в офанзива, само че преглеждането с ВАР потвърди, че при офанзивната акция на " блаугранас " няма нищо неправилно.

Оттук насетне, селекцията на Якоба Арасате стартира да играе с огромен риск. Отново добър късмет се откри пред Анте Будимир, само че хърватинът отново не съумя да преодолее Иняки Пеня.

Барселона се възползва от свободните пространства и подпечата мястото си на край с гол в третата минута на добавеното време. Ламин Ямал овладя по елегантнен метод положително подаване от страна на Жоао Феликс, подвигна взор и закова неспасяемо топката в долния ляв ъгъл с удар от ръба на наказателното поле.
 Реал (Мадрид) - Атлетико (Мадрид) 5:3 в среща за Суперкупата на Испания
Реал пречупи Атлетико в зрелищен мач

Голово шоу
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР