Барселона се изправя срещу Севиля във финала за Купата на

...
Барселона се изправя срещу Севиля във финала за Купата на
Коментари Харесай

Два наранени звяра излизат във финала за Купата на Краля

Барселона се изправя против Севиля във финала за Купата на Краля на стадион „ Уанда Метрополитано “ от 22:30 часа. Двата тима са със съществено накърнени упоритости. Каталунците „ катастрофираха “ тежко в Шампионска лига и бяха изхвърлени по най-безпардонния метод от Рома. Сега за тима воден от Ернесто Валверде спечелването на дубъл на локално равнище наподобява наложително. И откакто шампионската купа е единствено на една победа разстояние от „ Камп Ноу “, то във финала за Купата на Краля всичко ще бъде решено в границите на 90 или 120 минути, или след осъществяването на дузпи. От своя страна Севиля претърпя цялостен неуспех в Ла Лига и е доста надалеч от топ 4. Към момента е на кантар даже самото присъединяване на андалусийци в Лига Европа през идната акция. Участието на отбора в четвъртфиналите на Шампионската лига сигурно няма да послужи за разтуха на Винченцо Монтела и неговите играчи.

Халфът на Барселона Иван Ракитич е възобновен след интервенцията на ръката, която претърпя поради счупения пръст и ще се завърне в игра. Той пропусна последните два мача на каталунците. Жерар Пике, Самюел Умтити, Лионел Меси и Жорди Алба ще се завърнат в титулярния състав на Ернесто Валверде.

Защитникът на Севиля Симон Кяер се чака да се завърне, само че Себастиан Коршиа отпадна от сметките на Монтела.

Барселона е спечелил 29 купи на Краля и е с шест повече от втория тим с най-вече оценки от шампионата – Атлетик Билбао, който има 23.

Барселона и Севиля са се срещали единствено един път във край за Купата на Краля през 2016 година на „ Висенте Калдерон “. Каталунците побеждават с 2:0. Любопитна детайлност е, че „ Висенте Калдерон “ е остарелият стадион на Атлетико Мадрид, а двата тима още веднъж се изправят един против различен на „ Уанда Метрополитано “ – новото оборудване, на което „ дюшекчиите “ играят домакинските си мачове.

Барселона е спечелил шест от последните си седем финала против Севиля във всички съревнования. Единствената им загуба е през 2006 година в мача за Суперкупата на Европа с 0:3 на стадион „ Луи II “.

Защитник на Севиля: Ако сритам Меси, няма да ме пуснат в Аржентина

Севиля ще играе своя девети край за Купата на Краля. Андалусийци имат извоювани пет трофея. Това ще бъде четвъртият край на тима през сегашния век, като Севиля е изгубил единствено един от тях – от Барселона през 2016 година с 0:2. През 2007 година Севиля побеждава на финала Хетафе с 1:0, а през 2010 година с 2:0 против Атлетико Мадрид.

Монтела: Меси е извънземен, уповавам се на следващия ден да не е на земята

Барселона може да завоюва Купата на Краля за четвърта поредна година – това може да се случи за първи път в тяхната история. Единственият различен тим, който е съумял да завоюва купата в четири следващи години е Атлетик Билбао от 1930 до 1933 година.

Лионел Меси е вкарал 30 гола в 33 мача против Севиля във всички съревнования. Андалусийци са тимът, против който аржентинецът е отбелязал най-вече голове.

Валверде: Ако загубим финала, ще е неуспех

Иван Ракитич: Отиваме в Мадрид, с цел да вдигнем купата

Барселона обича да играе във финали за купата в Мадрид. Каталунците са спечелили последните пет финала в шампионата, които са играни в испанската столица. Два от тях са на стадиона на Реал Мадрид – „ Сантиаго Бернабеу “ и три на „ Висенте Калдерон “.

Барселона не е губил във край за Купата на Краля, който се е играл в Мадрид от 32 години. Тогава мачът се играе на „ Висенте Калдерон “, а каталунците губят с 0:1 от Сарагоса.

Лионел Меси е вкарал 14 гола в 17-те финала, в които е взел присъединяване с екипа на Барселона. Меси е вкарвал в 11 финала и Барселона е спечелил всички 11 от тях.

Ако Меси означи против Севиля, ще се трансформира в едвам втория футболист в историята на шампионата, който съумява да вкара в пет разнообразни финала за Купата на Краля. Единственият различен състезател, който е съумял да стори това е Телмо Сара с екипа на Атлетик Билбао в интервала от 1942 до 1950 година.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР