Барселона разби със 7:0 Валядолид в мач от 4-ия кръг

...
Барселона разби със 7:0 Валядолид в мач от 4-ия кръг
Коментари Харесай

Погром! Барса на Флик се развихри и набута 7 гола на Валядолид

Барселона разруши със 7:0 Валядолид в мач от 4-ия кръг на Ла Лига. Рафиня се отличи с хеттрик, а по един гол прибавиха Роберт Левандовски, Жул Кунде, Дани Олмо и Феран Торес.

С триумфа каталунците не престават да водят във краткотрайното класиране с цялостен актив от 12 точки. Валядолид пък е на 12-та с 4 точки преди останалите срещи от кръга.

Барса натисна още първоначално, само че Дани Олмо уцели гредата. В 10-ата минута гол на испанския национал пък бе анулиран поради засада.

Логичното се случи в 20-ата минута, когато подаване на Кубарси трансферира цялата отбрана на гостите и топката стигна до нахлуващия на скорост Рафиня. Бразилецът овладя елегантно и с прекрасен удар прати топката в мрежата.

Четири минути по-късно в ролята на помощник влезе Ламин Ямал, който изведе Левандовски и опитният поляк с лекост направи 2:0. В 41-ата минута Дани Олмо още веднъж нямаше късмет, откакто топката още веднъж срещна лявата греда след негов техничен удар.
 Барселона приготвя трансферен удар
Барселона приготвя трансферен удар

Клубът ще извади 50 млн. евро

Жул Кунде вкара трети гол за Барселона в третата минута на добавеното време на първата част. Бранителите на Валядолид не съумяха да изчистят центриране от корнер и присъединилият се в офанзива французин наказа грешката им като прати топката в левия ъгъл на вратата на Хайн.

В 64-ата минута Рафиня получи топката в пеналта и се разписа с майсторски удар за 4:0. Каталунците продължиха да се забавляват и бразилецът се разписа още веднъж в 72-ата минута. Той бе изведен по съвършен метод от Ламин Ямал в наказателното поле и не сбърка, останал очи в очи с вратаря - 5:0.

В 83-ата минута най-сетне и Дани Олмо стигна до попадение. Той овладя акуратен пас в наказателното поле и със страховит изстрел прати топката в долния десен ъгъл. Две минути по-късно центриране на Рафиня отляво бе засечено от резервата Феран Торес, който оформи крайния резултат.

Барселона - Валядолид 7:0

Голмайстори: 1:0 Рафиня (20), 2:0 Левандовски (24), 3:0 Кунде (45+3), 4:0 Рафиня (64), 5:0 Рафиня (72), 6:0 Олмо (83), 7:0 Феран Торес

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Кубарси, Балде, Мартинес, Педри, Касадо, Рафиня, Олмо, Ямал, Левандовски

Валядолид: Хайн, Луис Перес, Хави Санчес, Чомерт, Рока, Кике Перес, Юрич, Амала, Иван Санчес, Моро, Маркос Андре
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР