Барселона разби гостуващия Бетис с категоричното 5:0 в мач от

...
Барселона разби гостуващия Бетис с категоричното 5:0 в мач от
Коментари Харесай

Барса мачка с 5:0, измести Реал от върха

Барселона разруши гостуващия Бетис с безапелационното 5:0 в мач от 5-ия кръг на испанската футболна „ Ла Лига “, с цел да заеме първото място във краткотрайното класиране.

Каталунците не оставиха никакво подозрение в това кой е по-добрият тим на Олимпийския стадион и се постановиха с попадения на Жоао Феликс (25), Роберт Левандовски (32), Феран Торес (62), Рафиня (66) и Жоао Кансело (81).

За първия и последния, носещи името Жоао и пристигнали през лятото, головете бяха дебютни с екипа на Барса.

Мачът стартира с минута безмълвие в памет на жертвите на земетресението в Мароко и наводненията в Либия, а първият удар пристигна в 7-ата минута.

Тогава Кансело стреля над вратата. В 15-ата минута Жул Кунде сбърка и разреши на Иско да му отнеме.

Халфът подаде към Вилиан Жозе, който откри Луис Енрике отдясно. Бразилецът насочи мощен диагонален удар, който мина около вратата. Малко по-късно Алехандро Балде разреши топката до доближи до Айосе Перес отдясно. Нападателят насочи мощен удар от дребен ъгъл, само че не откри задачата.

Каталунците излязоха напред в резултата в 25-ата минута. Ориол Ромеу получи топката отдясно и центрира в наказателното поле, където Жоао Феликс опита удар от въздуха, който не се лолучи, само че португалецът съумя да овладее топката, елиминура Руи Силва и от дребен ъгъл вкара за 1:0.
" Блаугранас " удвоиха задатъка си в 32-ата минута. Кристенсен поде офанзива през центъра и подаде към Жоао Феликс, който пропусна топката, извеждайки Роберт Левандовски самичък против вратаря, а полякът нямаше по какъв начин да сбърка за 2:0.

Десетина минути по-късно Жоао Феликс напредна, оправи се с двама бранители и подаде към Левандовски. Нападателят оптрави мощен удар, който Марк Бартра съумя да избие в корнер. В продължението на първата част Иско сесправи със отбраната на Барса и откри Вилиан Жозе, който насочи удар с глава, само че Тер Стеген се намеси и мазета в корнер.

На полувремето Бетис смени получилия травма вратар Руи Силва с Фран Виейтес. Малко след подновяването на играта Ориол Ромеу насочи удар от границата на наказателното поле, с който стражът се оправи. В 52-ата минута Жоао Феликс откри Левандовски, който пусна към Феран Торес в наказателното поле. Нападателят насочи удар, който мина около вратата.

В 57-ата минута Барселона провежда многоходова офанзива, която приключи с гол на Жоао Феликс, който обаче беше анулиран. В хода на нападението Гави беше в състояние на засада. В 62-ата минута каталунците стигнаха до трети гол. Домакините получиха право да изпълнят директен свободен удар на към 20 метра от голлинията. Зад топката застана Феран Торес, който завъртя топката около стената и я прати в левия ъгъл на вратата за 3:0.
" Блаугранас " продължи да нападна и три минути по-късно резервата Рафиня вкара четвърти гол. Бразилецът получи от Левандовски пред наказателното поле и със мощен удар в долния ляв ъгъл вкара за 4:0.

В 82-ата минута първия си гол за Барселона вкара и Жоао Кансело. Португалецът получи подаване отдясно от Левандовски. Защитникът напредна с топката, прати Жоао Миранда на земята и със мощен шут в далечния ъгъл осъществя за 5:0. Малко по-късно Ламин Ямал проби отляво и подаде към Левандовски. Бартра се опита да отнеме топката на поляка, само че кълбото се озова в Рафиня, който насочи мощен удар в близкия ъгъл, само че вратарят избави.

Така Барса завоюва с 5:0 и измести Реал (Мадрид) от първото място във краткотрайното класиране. Възпитаниците на Шави имат 13 точки, с 1 повече от „ Белия балет “, който в неделя вечер е хазаин на Реал Сосиедад.

БАРСЕЛОНА - БЕТИС 5:0
1:0 Жоао Феликс (25)
2:0 Роберт Левандовски (32)
3:0 Феран Торес (62)
4:0 Рафиня (65)
5:0 Жоао Кансело (82)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барселона : Тер Стеген, Жоао Кансело, Балде, Кунде, Кристенсен, Ромеу, Гави, Де Йонг, Жоао Феликс, Торес, Левандовски;

Бетис : Силва, Бартра, Алтамира, Бейерин, Луис Енрике, Иско, Миранда, Перес, Риад, Рока, Вилиан Жозе;
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР