Барселона продължава с изкачването си в Ла Лига. Тази вечер

...
Барселона продължава с изкачването си в Ла Лига. Тази вечер
Коментари Харесай

Триумф на Сан Мамес върна Барселона в битката за титлата

Барселона продължава с изкачването си в Ла Лига. Тази вечер " блаугранас " реализираха триумф при гостуването си на постоянно сложния противник Атлетик (Билбао) 3:2. Каталунците рано се озоваха в ролята на изоставащи след попадение на Иняки Уилямс в третата минута. След това обаче Лео Меси взе нещата в свои ръце и след два негови гола и един подобен на Педри, " лос кулес " подсигуриха цялостния комплект точки. Не им попречи и късният прецизен изстрел на Муниаин, оформи единствено крайния резултат.
 750 за Меси
750 за Меси

Аржентинецът се отличи с асистенция

Барселона към този момент се намира на третата позиция с 31 пункта. Лидерът Атлетико (Мадрид) е с 38 точки. Атлетик е девети, като загубата през днешния ден беляза и формалния дебют на новия им ментор Марселиньо Гарсия Торал.
 Снимка 512620
Източник:

Празните трибуни на " Сан Мамес " " ликуваха " още в третата минута, когато домакините съумяха да открият резултата. " Лъвовете " проведоха бърза контраофанзива, която получи нужната заостреност с паса на Раул Гарсия към " светкавицата " Иняки Уилямс. Лидерът на домакините елегантно финтира противник, след което насочи в далечния ъгъл на Тер Стеген.

Отговорът на Барса не закъсня и в седмата минута Сержиньо Дест си отвори чудесно пространство за пукотевица. Стремежите му обаче бяха охладени от положителната интервенция на Унай Симон.
 Антоан Гризман желае да си завоюва другари в съблекалнята на Барселона
Антоан Гризман желае да си завоюва другари в съблекалнята на Барселона

Чувства се уединен

Нищо обаче не избави баските в 14-ата минута. Лео Меси центрира топката на далечната греда за Де Йонг. Стражът на Атлетик Симон увисна много комично, а това разреши на нидерландеца да комбинира с Педри, който нямаше по какъв начин да сгреши на празна врата.

В 32-ата минута новият ментор на Билбао - Марселиньо Гарсия Торал бе заставен да прави промяна, откакто Юри Берчиче се контузи и на негово място се появи Микел Балензиага.

Барселона се отдръпна на почивката като водач, след втори гол в 38-ата минута. Педри завоюва благосклонностите на своя популярен сътрудник Лео Меси, откакто младокът матира защитата на Атлетик след пас с пета за Ла Пулга. Той не чакаше друга покана и без особени усложнения сътвори цялостния поврат.

След паузата " блаугранас " поеха надзор на събитията и след анулиран гол на Меси и негов удар в гредата, аржентинския маестро дочака мига, в който да ликува за 1:3. №10 показва добра връзка и с Антоан Гризман. Французинът го откри наоколо до вратата на Атлетик, а Лео осъществя с мощен шут под гредата.

Големият водач на Барселона продължи да бъде под пара, само че в 72-ата още веднъж негов шут срещна страничната греда.
 Барселона остава без нови попълнения през зимата
Барселона остава без нови попълнения през зимата

Каталунците желаят трима за без пари, само че след половин година

В самия край вярата още веднъж озари редиците на Билбао. Меси сбърка свое подаване и даде късмет за бърза контра на Атлетик. Беренгер откри Муниаин, който с хубав шут от границата на наказателното поле фиксира крайното 2:3. За повече баските нямаха както време, по този начин и нужните голови благоприятни условия.
 Снимка 512621
Източник:

В идващия кръг на Барселона следва мъчно посещение на Гранада. Атлетик (Билбао) пък има аудиенция на водача Атлетико (Мадрид).

АТЛЕТИК БИЛБАО - БАРСЕЛОНА 2:3

1:0 Уилямс (3 " ), 1:1 Педри (14 " ), 1:2 Меси (38 " ), 1:3 Меси (62 " ), 2:3 Муниаин (90 " )
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР