Барселона продължава битката за върха в испанската Примера дивисион, след

...
Барселона продължава битката за върха в испанската Примера дивисион, след
Коментари Харесай

"Барселона" пречупи "Валядолид" без много усилия

" Барселона " продължава борбата за върха в испанската Примера дивисион, откакто записа най-малък триумф с 1:0 като посетител на " Валядолид " в дуел от 36-ия кръг. Победното попадение означи Артуро Видал в 15', когато се възползва от подаване на Лионел Меси.

Въпреки че бе надалеч от нормалното си равнище, с трите точки отборът на Кике Сетиен към този момент има 79 точки и още веднъж е на една от водача " Реал " Мадрид. До края на сезона остават два кръга, а кралският клуб, който е с мач по-малко, се нуждае от две победи, с цел да победи.

На " Естадио Хосе Сория " " Барселона " доминираше, като изключително рискови бяха пробивите отдясно на крайния бранител Нелсон Семедо. При една от следващите офанзивите за " блаугранас " Меси изведе Видал, той се обърна и стрела, а топката се оплете в мрежата благодарение на дясната греда.

За Меси това бе асистенция №20 от началото на акцията - нещо, което за последно реализира Шави през сезон 2008/2009. Аржентинският талант стана и вторият след Тиери Анри, който осъществя най-малко 20 гола и подава за още толкоз в границите на един сезон от петте водещи европейски шампионати през 21 век.

Иначе Семедо продължи да тормози защитата на " Валядолид " и последва пропуск на Антоан Гризман след негово подаване. По-късно и удар на португалския бранител бе избавен.

" Валядолид " заплаши вратата на " Барселона " единствено един път - след час игра, когато обаче стражът Марк-Андре тер Стеген бе на висота.

В идващия кръг " Барселона " приема " Осасуна ", до момента в който " Реал " Мадрид гостува на " Гранада ". " Валядолид ", който заема 14-ата позиция, гостува на " Ейбар ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР