Барселона претърпя едно от най-големите си унижения в ист орически

...
Барселона претърпя едно от най-големите си унижения в ист орически
Коментари Харесай

Славната баварска чета смачка каталунските джуджета! Исторически крах за Барса в ШЛ ВИДЕО

Барселона претърпя едно от най-големите си унижения в ист орически проект. Каталунците бяха безусловно прегазени от Байерн с 2:8 в етвъртфинал от Шампионска лига в Лисабон. Едно време почитателите на един от българските грандове пееха Славната армейска чета смачка " сините " джуджета. Сега по този аналог ние взехме решение да се заиграем в заглавието, тъй като и цветовете на Барса и Байерн са аналогични, без да вършим никакви други допирателни с нашите отбори.

 Баварците стовариха цялата си мощност върху испанския гранд и изобщо не му даде даже да си намерения за победа. Шоуто на " Да Луш " в Лисабон подсети полуфинала от международното състезание по футбол през 2014 година, когато Германия разнищи домакина Бразилия със 7:1 на полуфиналите. Сега резултатът бе сходен, а мощта на германците - същата. Както и преди шест години, по този начин и в този момент - Томас Мюлер откри головата сметка за немците. Той вкара и още един гол, а останалите попадения за Байерн бяха дело на Иван Перишич, Серж Гнарби, Йозуа Кимих, Робърт Левандовски и Филипе Коутиньо на два пъти. За обезвереният отбор на Барса се разписа Луис Суарес, а Дейвид Алаба си означи автогол през първата част. На полуфиналите Байерн ще чака спечелилия от двойката - Манчестър Сити - Лион.

Първата по-опасна офанзива сътвори Барселона. В 3-тата минута Сержи Роберто бе изведен по десния фланг. Той опита изострен пас по земя към Луис Суарес, само че Жером Боатенг съумя да изпревари уругваеца, а Мануел Нойер внимаваше и почисти в предни позиции.

Само секунди по-късно баварците поведоха. Иван Перишич получи отляво и с балонно центриране откри Томас Мюлер на границата на наказателното поле. Германският национал комбинира на двойно подаване с Роберт Левандовски и нанесе удар. Топката влетя неспасяемо в мрежата на Тер Стеген – 1:0.

В 7-ата минута Барса отвърна на удара. Жорди Алба бе изведен отляво. Той пусна към Луис Суарес, който влизаше на скорост в наказателното поле. Дейвид Алаба знаеше, че не може да остави топката да мине зад тила му. Австрийският защитник опита да почисти, само че насочи топката към личната си врата. Мануел Нойер се опита да се намеси, само че несполучливо. Така резултатът бе подравнен.

Две минути по-късно Луис Суарес бе изведе на чиста голова позиция. Нападателят на Барселона се опита да чукне топката около Нойер, само че несполучливо. Все отново каталунците получиха ъглов удар. Лионел Меси центрира към далечната греда, Суарес се размина с топката, която тупна и се отби от левия непряк дирек на вратата.

Лео Меси имаше отличен късмет да вкара в 21-ата минута, само че Нойер хвана топката.

В ответната офанзива Байерн осъществя втори гол. Серж Ганрби проби чудесно и изведе Иван Перишич на отлична позиция. Хърватинът стреля доста мощно с левия крайник и матира Тер Стеген за 2:1.

Градусите в Лисабон продължиха да се повишават. В 27-ата минута Перишич имаше превъзходен късмет да осъществя трети гол за " баварците ". Тер Стеген обаче някакси избави.

Само минута по-късно обаче Серж Гнарби вкара трети гол за Байерн. Той се възползва от превъзходен пас на Тиаго Алкантара и от воле матира Тер Стеген за 3:1.

Веднага след центъра ситуацията за каталунците можеше да стане доста тежко. Левандовски останал самичък обаче не можа да осъществя.

Баварската машина продължи да гази и в 31-ата минута, отборът поведе с 4:1. Йозуа Кимих центрира по брилянтен метод и Томас Мюлер вкара още гол в мрежата на Барселона!

В идващите минути темпото на игра не спадна, само че головите положения бяха по-малко. Все отново Гнарби и Левандовски пропуснаха да създадат преднината на баварците още по-солидна. Все отново нямаше повече голове до края на първата част, а Байерн води безапелационно.

Втората част още веднъж стартира мощно за Байерн. Левандовски овладя една дълга топка и я сервира на Иван Перишич. Хърватинът стреля доста мощно, само че кълбото бе право в Тер Стеген, който улови.

Байерн вкара още един гол в 54-ата минута. Тогава Левандовски подаде към Мюлер, който му върна топката и полякът осъществя на празна врата. Попадението му обаче не бе прието, защото немският национал е бил в състояние на засада.

В 57-ата минута Барселона върна един гол. Жорди Алба направи отличен пробив по лявото крило. Той достави отлична топка за Луис Суарес. Уругвайският нападател пое топката и с доста невъзмутим удар матира Мануел Нойер и върна " каталунците " в дуела.

Байерн още веднъж осъществя! Това става в 63-ата минута. Алфонсо Дейвис се подигра със отбраната на Барселона. Той мина като на церемониал, стигна съвсем до вратата на испанците и сервира топката на Йозуа Кимих, който няма проблем да вкара на празна врата.

Семедо от Барселона направи нова неточност няколко минути по-късно. Той сбърка съдбовно и резервата Кингли Коман също можеше да вкара, само че Алба мазета в корнер.

В 82-ата минута Робърт Левандовски осъществя попадение. При голът му с глава останаха съществени подозрения за засада, само че ВАР се намеси и призна попадението. Това е 14-ото попадение за Левандовски този сезон в Шампионската лига.

А три минути по-късно измежду голмайсторите попадна и Филипе Коутиньо. Бризелцът, който е благосъстоятелност на Барселона мина като на церемониал през отбраната на Барса и с шпагат осъществя седмото попадение.

В 89-ата минута Коутиньо вкара и още един гол! Ернандес смъкна с глава към Филипе Коутиньо, а бразилецът осъществя без изключително напрежение.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР