Барселона постигна разгромна победа с 5:1 при домакинството си на

...
Барселона постигна разгромна победа с 5:1 при домакинството си на
Коментари Харесай

Барса разпиля Виляреал, Реал загуби в Севиля

Барселона реализира разгромна победа с 5:1 при семейството си на Виляреал в отсрочен мач от 34-ия кръг на Примера дивисион. Това бе 29-а победа за играчите на Ернесто Валверде през акцията, като отборът продължава да е непобеден в шампионата, два кръга преди края.

Много мощен мач на Ноу Камп изигра лятната покупка на каталунците Усман Дембеле, който се отличи с два гола, а също така през целия дуел тормозеше защитата на гостите. Барса откри резултата в 11-ата минута точно след страховит самостоятелен пробив на френското крило. Дембеле напредна по десния фланг и с мощен шут затрудни оптимално стража на Виляреал, който мазета неумело топката. Тя попадна във Филипе Коутиньо, който от няколко метра не сбърка за 1:0. Само четири минути по-късно домакините удвоиха задатъка си.

Магическо подаване на капитана Андрес Иниеста към Лука Дин разсече защитата на „ жълтата подводница “, а след това френският защитник откри оставения изцяло непокрит Паулиньо, който на празна врата вкара за 2:0. Преднината на Барса стана класическа в края на полувремето, когато след ново извънредно подаване на Иниеста, Меси се озова самичък против Серхио Асенхо и с доста грациозен удар аржентинецът го преодоля за 3:0.

В началото на второто полувреме Виляреал върна един гол, откакто удар на Форналс се отклони в тялото на Никола Сансон и влезе във вратата на Силесен. Това обаче по никакъв метод не скапе настроението на домакините, които до края на мача стигнаха до нови две попадения – дело на Дембеле. Френският национал вкара първия си гол в 87-ата минута, засичайки подаване на Иван Ракитич, а в 92-ата някогашният футболист на Борусия Дортмунд оформи крайното 5:1 след страховит самостоятелен рейд.

В различен мач от Примера Реал Мадрид загуби гостуването си на Севиля с 2:3. Двубоят се трансформира в същински призрачен сън за капитана на Кралския клуб Серхио Рамос. Освен, че пропусна дузпа в 58-ата минута, някогашният състезател на Севиля си означи и автогол в 84-ата минута.

Преди това Висам Бен Йедер (26‘) и Мигел Лаюн (45‘) дадоха удобен задатък от два гола на домакините. В 87-ата минута Борха Майорал върна едно попадение за „ белите “, а в добавеното време на срещата Серхио Рамос въпреки всичко съумя да се реваншира отчасти, реализирайки при втория си опит от бялото точка. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР