Барселона постигна пети триумф в Евролигата през сезона. В своята

...
Барселона постигна пети триумф в Евролигата през сезона. В своята
Коментари Харесай

Барселона победи Панатинайкос и записа пети успех в Евролигата

Барселона реализира пети успех в Евролигата през сезона. В своята „ Палау Блауграна “ момчетата на Роджър Гримау завоюваха против Панатинайкос с 80:72 в мач от шестия кръг на шампионата. Каталунците имат в актива си и 1 загуба, до момента в който тимът на Ергин Атаманс е с баланс от 2-4.

И в двата отбора липсваха съществени фигури. За испанския гранд не играха Рокас Йокубайтис и Николас Лапровитола, до момента в който за „ детелините “ до Барселона не пътуваха Костас Слукас и Лука Вилдоса.

Домакините стигнаха до преднина от 28 точки след 75:47 при започване на последния интервал. Панатинайкос обаче отговори със серия от 14-0, с цел да сведе пасива си до 61:75. Все отново макар натиска на гостите в края, Барса устоя благодарение на Джабари Паркър и Джеймс Наджи.



Джабари Паркър завърши със 17 точки и 5 битки за Барселона. Ориол Паули добави 12. С по 10 точки се регистрираха Никола Калинич и Томаш Саторански, като последният записа на сметката си и 7 битки.

Джериън Грант бе най-резултатен за Панатинайкос с 15 точки. Александър Балцеровски се регистрира с 12. Мариус Григонис остана с 11 точки.

В идващия си дуел на 10 ноември Барселона ще бъде хазаин на Цървена Звезда, до момента в който същият ден Панатинайкос ще излезе против АЛБА Берлин.

Баскония на Коди Милър-Макинтайър прекъсна серия от три следващи загуби в Евролигата . На собствен терен тимът на гарда повали Партизан след 84:83. Испанският състав е с баланс от 2-4, колкото има и сръбският гранд.

След равностойна първа четвърт, приключила при тъждество за 23:23, домакините стигнаха до минимална преднина за 48:42 на огромната отмора. След паузата Партизан не се отхвърляше и направи поврат за 66:63. В последната четвърт надлъгването продължи преди Джеймс Нънали да изведе гостите напред с 83:82 с сполучлив углавен удар. 0.1 секундa преди сирената Чима Монеке не сбърка на два пъти от фаул линията за 84:83, с което подсигурява триумфа на своя отбор.

Коди Милър-Макинтайър приключи с 9 точки, 8 битки, 8 асистенции и 1 открадната топка за 30 минути в игра. От неговите сътрудници Чима Монеке бе най-резултатен с 16 точки и 6 битки. С по 14 завършиха Маркъс Хауърд и Тадас Седекерскис, като последният сграбчи и 8 битки.

Джеймс Нънали бе най-хубав за Партизан с 16 точки. Тристан Вукчевич вкара 13. С по 11 точки останаха Зак Лидей и Огнен Ярамаз.

На 9 ноември Баскония на Коди Милър-Макинтайър ще гостува на Олимпиакос, до момента в който същият ден Партизан е хазаин на Фенербахче.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР