Барселона постигна минимална победа с 1:0 при гостуването на Спортинг

...
Барселона постигна минимална победа с 1:0 при гостуването на Спортинг
Коментари Харесай

Без изненади за фаворитите в група “D“ на Шампионска лига

Барселона реализира минимална победа с 1:0 при гостуването на Спортинг Лисабон от група „ D “ на Шампионската лига. Каталунците преобладаваха отчетливо през по-голямата част от мача, само че стигнаха до успеха в мача след автогол дело на Себастиан Коатес.

Луис Суарес насочи отдалечен удар в 15-та минута, само че топката мина над напречната греда и излезе в навън.

Кристиано Пичини направи доста добър пробив в 17-та минута, когато показва добър надзор върху топката и мина няколко футболисти на Барселона, след което стреля от към 22 метра, само че над напречната греда в навън.

Жорди Алба пусна отличен пас в 19-та минута. Луис Суарес пропусна топката за Лионел Меси, който стреля, само че Руи Патрисио избави.

Барселона пропусна отлична опция да поведе в резултата в 28-та минута, когато Серхи Роберто пусна отличен извеждащ пас към Луис Суарес, който излезе самичък против Руи Патрисио, само че вратарят на Спортинг съумя да избави удара му.

Бруно Фернандес тества Марк-Андре тер Стеген с отдалечен удар, само че вратарят внимаваше и избави.

Лионел Меси центрира от фаул в наказателното поле на Спортинг в 36-та минута, след което Жерар Пике продължи с глава към Луис Суарес, само че той не съумя да нанесе завършващ удар.

Лионел Меси излезе на отлична позиция в наказателното поле на Спортинг в 43-та минута след доста добър извеждащ пас от Жерар Пике. Ударът на аржентинеца в последния миг бе блокиран от Фабио Коентрао.

Барселона поведе с 1:0 в 49-та минута, когато Лионел Меси центрира от фаул в наказателното поле на Спортинг, където Луис Суарес не съумя да стреля добре с глава, топката се отклони от Себастиан Коатес и влетя във вратата на Руи Патрисио.

Пред Лионел Меси се откри нова възмжност в 57-та минута, само че ударът му бе блокиран от Жереми Матийо, който почисти топката в корнер.

Лионел Меси стреля от фаул в 65-та минута, само че топката мина над напречната греда и излезе в навън. Луис Суарес получи пространство и стреля в 66-та минута, само че Патрисио избави.

Тер Стеген се намеси решаващо в 71-та минута, когато мазета топката от главата на Бас Дост.

Барселона направи нов необикновен пропуск в 86-та минута, когато Иван Ракитич пусна пас към Паулиньо, който бе изведен самичък против Руи Патрисио, само че вратарят на Спортинг съумя да избави удара му.

В другия мач от групата Ювентус надви с 2:0 при семейството си на Олимпиакос. Попаденията за „ бианконерите “ означиха Гонсало Игуаин и Марио Манджукич.

Вратарят на Олимпиакос Силвио Прото показва своя инстикт в 34-та минута, когато избави удара с глава на Марио Манджукич. Минута по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Олимпиакос Стефано Стураро стреля с глава, само че Прото още веднъж съумя да се намеси и да избие в корнер.

Силвио Пртото още веднъж показва невероятния си инстикт в 40-та минута, когато избави нов удар на Манджукич с глава. Хърватинът изпращаше топката в горния ляв ъгъл на вратата на Олимпиакос, само че стражът се намеси и избави.

Прото се отличи с ново избавяне в 45-та минута, когато отрази удара на Пауло Дибала.

Ювентус поведе в 69-та минута, когато Алекс Сандро центрира в наказателното поле на Олимпиакос, където Гонсало Игуаин стреля, само че във футболист на гостите. Топката се върна в аржентинския нападател, който при добавката не пропусна да вкара.

Ювентус вкара втори гол в 80-та минута, когато Игуаин пусна отличен извеждащ пас към Дибала, който изскочи самичък против Прото и го преодоля, само че Енгелс притича и се опита да почисти топката, която се удари в тялото на Марио Манджукич и влетя във вратата на Олимпиакос.

Олимпиакос можеше да върне един гол в 85-та минута, само че Ел Фарду направи непростителен пропуск от близко пред вратата на Джанлуиджи Буфон.

Класиране в група „ D “:

1. Барселона 6 точки

2. Спортинг 3

3. Ювентус 3

4. Олимпиакос 3
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР