Барселона погледна смело към титлата в Ла Лига, след като

...
Барселона погледна смело към титлата в Ла Лига, след като
Коментари Харесай

Барселона - Реал 2:1: Каталунците на върха в Ла Лига с 12 точки пред мадридчани

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Барселона погледна самоуверено към купата в Ла Лига, откакто победи " Реал " (Мадрид) с 2:1 в огромното дерби на Испания. Каталунците взеха трите точки от   " Ел класико ", с цел да се откъснат на 12 точки пред настоящия първенец.

Кралският клуб откри резултата посредством автогол на Роналд Араухо още в деветата минута, само че по-късно " Барселона " обърна срещата в своя изгода. Сержи Роберто бе прецизен в 45-ата минута, а резервата Франк Кесие донесе триумфа за " блаугранас " в добавеното време на срещата. В 81-та минута гол на Марко Асенсио бе анулиран, поради засада.

Каталунците печелят за трети следващ път против " Реал " в границите на малко над два месеца. През януари те се постановиха с 3:1 в мач за Суперкупата на Испания, а при започване на март взеха и първия полуфинал в Купата на краля.

В шампионата играчите на Шави не бяха печелили от една година против огромния си противник, когато победиха с 4:0 на " Сантяго Бернабеу ".

Така Барселона печели още по-голяма преднина на върха от 12 точки, като до преди срещата с " лос бланкос " тя бе 9. В идващия кръг те ще гпстуват на Елче, до момента в който Реал ще одобри на Бернабеу тима на Валядолид.

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР