Барселона победи у дома Алмерия с 2:0 в мач от

...
Барселона победи у дома Алмерия с 2:0 в мач от
Коментари Харесай

Барса на върха пред Реал, Пике се сбогува с Камп Ноу

Барселона победи вкъщи Алмерия с 2:0 в мач от 13-ия кръг на испанската Ла Лига, който бе и финален за легендата на каталунците Жерар Пике на „ Камп Ноу “. Успехът за водения от Шави Ернандес отбор пристигна след голове на Усман Дембеле и Френки де Йонг, а преди този момент Роберт Левандовски пропусна дузпа.

Срещата стартира с напън на домакините, които получиха дузпа още в 5-ата минута на мача, защото Кайки блокира с ръка удар с глава на Феран Торес. Феновете скандираха Жерар Пике да бие дузпата, само че капитанът остави осъществяването на Роберт Левандовски, който стреля едва, топката единствено закачи десния непряк дирек и излезе в навън, предава blitz.bg/sport.

Каталунците продължиха да преобладават, като в 35-ата минута Феран Торес стреля около левия непряк дирек, а пет минути по-късно Фернандо Мартинес избави удар на Усман Дембеле с глава.

След почивката в 48-ата минута Дембеле обаче преодоля стража на гостите след пас на Серхио Бускетс и самостоятелен пробив.

В 62-ата минута Френки де Йонг беше на точното място в точното време, с цел да направи добавка след удар на Ансу Фати и да вкара за 2:0. Самият Фати можеше да се разпише три минути по-късно, само че ударът му бе избавен от Мартинес.

До края на мача не паднаха повече голове и след последния съдийски сигнал трибуните на „ Камп Ноу “ станаха на крайници, с цел да се сбогуват с Жерар Пике, който носеше екипа на отбора 15 години и завоюва цели 30 трофея.

С триумфа Барса събра 34 точки и се изкачи на върха във краткотрайното класиране на Ла Лига, където Алмерия е на 15-а позиция с 13 точки на сметката си.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР