Барселона победи Севиля и премина доста трудно през едно от

...
Барселона победи Севиля и премина доста трудно през едно от
Коментари Харесай

"Барселона" победи "Севиля", но Меси не вкара в своя мач №600

Барселона " победи " Севиля " и мина много мъчно през едно от сериозните тествания в Ла Лига. Каталунците устояха теста на гостите от Андалусия с 2:1, а героят този път беше един от минимум предстоящите – Пако Алкасер. Нападателят, който рядко получава шансове за изява, означи и двата гола на " Камп ноу ".

Двубоят ще бъде запомнен като №600 във всички шампионати, в кариерата на Лионел Меси за " Барселона ". Аржентинецът не съумя да се разпише и остава с 523 гола. Меси е третият футболист в историята на " Барселона ", който стига до сходна численост след Шави Ернандес (767) и Андрес Иниеста (642).

В тези 600 дуела, в които Меси е играл, " Барселона " има 426 победи и едвам 69 загуби, а с изключение на попаденията си, аржентинецът е дал 197 асистенции.

Освен това Меси пропусна да закръгли сметката си против " Севиля " на 30 гола, като това е един от обичаните противници на аржентинеца в Ла Лига.

#Messi600
Celebrate with a ❤️ pic.twitter.com/X4evDTGqy6
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 4, 2017

За сметка на това Алкасер потвърди значимата си роля за " Барселона ", тогава когато получи късмет да се изяви. Нападателят има девет гола в последните си девет старта за каталунците.

" Барселона " стартира доста интензивно под непрестанния дъжд на " Камп ноу " и в първите 10 минути имаше четири отлични шанса към този момент да води в резултата. Каталунците се настаниха трайно в половината на гостите, които от своя страна не правеха нищо, с цел да избегнат този домашен напън.

Тъкмо, когато изглеждаше, че " Барселона " смъква оборотите и към този момент " Севиля " стартира да изравнява играта, " Барселона " нанесе своя удар. Капитанът на андалусийците Серхио Ескудеро не можа да овладее една топка и я подари на Алкасер, който без да чака незабавно я прати в близкия ъгъл на Сориа – 1:0.

Голът успокои каталунците и те започнаха да играят с още по-голямо въодушевление. Положенията пред вратата на гостите следваха едно след друго и като по знамение нови попадения не паднаха. Алкасер, Меси на два пъти и един път Луис Суарес имаха отлични шансове да се разпишат, само че до почивката нов гол не падна.

Поведението на домакините беше много лековато, като те доста наивно пропиляха отлични шансове да решат мача много рано.

 Гуидо Писаро бележи изравнителното попадение при започване на втората част.
© Reuters

Гуидо Писаро бележи изравнителното попадение при започване на втората част.

След почивката " Барселона " излезе видоизменен и към този момент липсваше сила и експанзия в предни позиции. " Севиля " не промени нищо фрапантно в своята игра, само че за сметка на това " Барселона " занижи личното си показване.

Така се стигна до по-силни минути за гостите от Андалусия, които час след началото на дуела съумяха да изравнят посредством Гуидо Писаро. Той беше изтърван от Нелсон Семедо и засече центриране от корнер на Евер Банега.

Изравняването несъмнено разсъни " Барселона " и каталунците на собствен ред подвигнаха оборотите. На терена се появи Паулиньо, който стабилизира средата на терена и даде сигурност на своите, а Меси още веднъж стартира да играе по-често с топката. Именно от №10 стартира офанзивата, доведла до втория гол.

 Меси се радва, дружно с героя Пако Алкасер.
© Reuters

Меси се радва, дружно с героя Пако Алкасер.

В 65-ата минута Алкасер осъществя втори гол и успокои " Камп ноу ". Нападателят се оказа на вярното място и засече центриране на Иван Ракитич.

Попадението незабавно докара до подтик в играта на " Барселона " и отборът стартира да демонстрира лицето от първата част, когато беше доста деен. В 69-ата минута топката срещна ръката на Легнле след удар на Суарес, само че реферът Гонсалес не посмя да отсъди дузпа за каталунците.

Малко по-късно каталунците желаеха и втора дузпа, откакто Ракитич беше повален в наказателното поле от Ескудеро.

Срещата беше много правилна, като имаше едвам един жълт картон и изненадващо той беше за Меси, чак в 93-ата минута.

Каталунците остават отпред в Ла Лига с 31 точки. " Барселона " е с 10 победи и единствено едно тъждество, и води с четири точки пред " Валенсия ". По-рано денем " прилепите " победиха " Леганес " с 3:0. Двата тима са с най-хубавите набези в Примера, с по 30 маркирани гола.

В различен забавен мач " Атлетико " (Мадрид) надви мъчно над " Депортиво " (Ла Коруня) с 1:0 като посетител и резервира третата си позиция. Единственото попадение за " дюшекчиите " означи Томас Парти в добавеното време след пас на капитана Габи Фернандес.

Първите три отбора в подреждането на Ла Лига са без загуба. Утре първенецът " Реал " (Мадрид) е хазаин на новобранеца " Лас Палмас ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР