Барселона победи Селта с 2:1 в мач от 25-ия кръг

...
Барселона победи Селта с 2:1 в мач от 25-ия кръг
Коментари Харесай

Летаргията в Барселона продължи, но дузпа спаси каталунците

Барселона победи Селта с 2:1 в мач от 25-ия кръг в Ла Лига. Футболистите на Шави играха едва, само че дузпа в добавеното време им разреши да се доберат до триумф.

Каталунците откриха резултата в последната минута на първото полувреме. Ламин Ямал откри Роберт Левандовски, който пое топката и с прекрасен удар я прати в ъгъла на вратата.

Веднага след почивката обаче домакините изравниха. След офанзива с две подавания с пета топката стигна до Яго Аспас. Той шутира и сед рикошет в Жул Кунде резултатът бе подравнен.

В добавеното време драмата стана цялостна. Ламин Ямал завоюва дузпа, откакто беше изритан в накзателното поле. Роберт Левандовски застана зад топката, само че Гуаита избави. ВАР обаче се намеси, тъй като вратарят беше с двата крайници пред голлинията и се наложи ново осъществяване. При него полякът не сгреши и донесе трите точки за своя отбор.

В класирането Барселона остава на трето място, само че към този момент с 54 точки. Селта продължава борбата за оцеляване и заема 17-ата позиция с 20 пункта.

Още в 3-ата минута Педри напредна с дрибъл и подаде към Витор Роке. Бразилецт опита финт, с който да се измъкне, само че Карл Старфелт се намеси и предотврати по-сериозни рискове.

Седем минути по-късно Ламин Ямал насочи първия прецизен удар в мача. Крилото стреля с левия крайник, само че Гуаита плонжира и мазета.

⚠️ Lamine " Danger " Yamal
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
Селта отговори с бърза офанзива, която мина през Яго Аспас на десния фланг. Той подаде към Странд Ларсен в наказателното поле и последва удар, само че Тер Стеген се намеси рутинно.

Каталунците сътвориха още една добра опция в средата на първата част. Ламин Ямал получи прекрасен дълъг пас в наказателното поле и смъкна топката към Педри с едно допиране. Последва пас с пета към Витор Роке, който обаче бе изпреварен и нападението не беше приключено.

В последната минута преди почивката Барселона съумя да поведе. Ламин Ямал комбинира с Роберт Левандовски. Полякът реализира ужасно първо допиране, след което последва кинжален удар в ъгъла на вратата.

Robert Hood
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР