Барселона победи с 1:0 като гост Атлетико Мадрид в дербито

...
Барселона победи с 1:0 като гост Атлетико Мадрид в дербито
Коментари Харесай

Барселона оцеля в Мадрид, поведе еднолично

Барселона победи с 1:0 като посетител Атлетико Мадрид в дербито на 16-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение на " Сивитас Метрополитано " вкара Усман Дембеле в 22-ата минута.

" Дюшекчиите " могат да съжаляват, че не стигнаха най-малко до точка, защото след гола бяха надалеч по-добрият тим, като пропуснаха няколко отлични благоприятни условия за гол. Двата отбора приключиха мача с 10 души, откакто в продължението Стефан Савич и Феран Торес бяха изгонени за препирня посред им.

Успехът беше извънредно скъп за " блаугранас ", които се възползваха от грешката на Реал Мадрид против Виляреал и поведоха еднолично в Ла Лига, откакто събраха 41 точки и поведоха колоната в шампионата. " Рохибланкос " са пети с 27 точки.

Първата по-добра обстановка се откри пред Барселона. В 3-ата минута топката стигна до Ансу Фати в наказателното поле, който насочи удар, само че топката беше блокирана от Хосе Хименес. Малко по-късно 19-годишният халф Пабло Бариос насочи удар от 12-13 метра, само че не затрудни Тер Стеген. В 9-ата минута Андреас Кристенсен напредна през центъра шутира, само че Ян Облак се оправи.

Секунди по-късно Бариос сбърка, а от това се въползва Ансу Фати. Младокът насочи удар, който Хименес съумя да блокира и да предотврати съществени неприятности за своя вратар.

В 22-ата минута Барселона поведе. Педри проби през центъра, като се оправи с трима противници. Халфът пусна към Гави, който се освободи от Хименес и подаде към Усман Дембеле, а френското крило с удар в далечния ъгъл вкара за 0:1.

Две минути по-късно каталунците пропуснаха страхотна опция за второ попадение. Рейнилдо сбърка и изведе Педри самичък против Облак. Полузащитникът обаче се забави, само че въпреки всичко насочи удар, който Науел Молина съумя да избие. Атлетико отговори със страховит извеждащ пас на Антоан Гризман към Маркос Йоренте в наказателното поле на " блаугранас ". Фланговият футболист обаче стреля от дребен ъгъл, като след рикошет топката излезе в корнер. Домакините желаеха дузпа за игра с ръка на Роналд Араухо в тази обстановка, само че такава не беше отсъдена.

В 33-ата минута Молина с отлично центриране качи топката на главата на извисилия се Хосе Хименес, само че уругваецът насочи удар на сантиметри от дясната греда. Девет минути по-късно Яник Караско напредна отляво и откри Гризман, който с шут от към десетина метра фронтално против вратата провокира блестяща интервенция от Тер Стеген.

Втората част стартира с удар от далечна отдалеченост на Жоао Феликс, който мина над вратата. Силните минути за Атлетико продължиха и малко по-късно Молина пусна изострен успореде пас по земя за Гризман, само че френският футболист не съумя да нанесе задоволително добър удар и не откри очертанията на вратата.

В 62-ата минута Дембеле се измъкна от отбраната на " рохибланкос " и овладя пас от дълбочина на Жул Кунде. Френското крило напредна и насочи удар от дребен ъгъл, който облиза страничната греда. Три минути по-късно Йоренте проби отдясно и навлезе във вътрешността, след което насочи удар, само че не затрудни Тер Стеген.

В 73-ата минута гол на резервата Феран Торес беше анулиран поради засада. Араухо смъкна с глава центриране от корнер, Кунде продължи към нападателя на далечната греда. Феран от няколко метра със мощен шут прати топката във вратата, само че беше зад защитата на " дюшекчиите ".

В 88-ата минута рисков удар от далечна отдалеченост на Тома Лемар профуча около вратата на Тер Стеген. Във втората минута на добавеното време на мача Феран Торес и Стефан Савич влязоха в битка с приоми от битката, заради което и двамата бяха изгонени с директни червени картони.

В 94-ата минута Араухо избави тима си от сигурен гол. Анхел Кореа проби отдясно и центрира паралелно в наказателното поле за Гризман, който насочи удар, само че Араухо мазета топката от голлинията. Малко по-късно Атлетико получи право да извърши директен свободен удар на към 19 метра от вратата. Зад топката застана Гризман, само че след рикошет в стената ударът му мина над вратата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР