Барселона победи Реал (Мадрид) в драматичен мач с 94:93 (20:16,

...
Барселона победи Реал (Мадрид) в драматичен мач с 94:93 (20:16,
Коментари Харесай

Барселона триумфира с Купата на Краля, побеждавайки Реал след драма

Барселона победи Реал (Мадрид) в трагичен мач с 94:93 (20:16, 15:19, 11:25, 31:17, 17:16) след продължение и завоюва за втора поредна година купата на Краля по баскетбол за мъже. постоянното време приключи 77:77. Двубоят се игра пред близо 14 хиляди фенове и предложи всичко - доста обрати в резултата, страховит баскетбол, противоречиви обстановки, неверни съдийски отсъждания и трагичен край.

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, което приключи 35:35, само че Реал изигра невероятна трета четвърт и преди финалните 10 минути водеше с 60:46.

Каталунците не се предадоха и направиха серия от 17:1 при започване на четвъртата част, с цел да стигнат до поврат - 63:61.
След това играта продължи равностойно, а Серхио Юл изпрати дуела в продължение, откакто вкара панер секунда преди сирената за 77:77.

В добавените пет минути имаше много противоречиви съдийски отсъждания изключително в края. Барселона водеше с 92:90, когато седем секунди преди сирената съдиите да отсъдиха нарушаване против Крис Сингълтън от отбора на каталунците, а в идната офанзива Реал изравни с панер на Джейси Каръл, който по-късно осъществя и фаул за 93:92.

Барселона стигна до успеха с панер на Анте Томич секунда преди края. Това беше и една от най-спорните обстановки, тъй като топката не влезе в коша, а докосна таблото, само че първо се отби в кръга. Съдиите изгледаха видеоповторение на ситуацията и признаха коша и по този начин каталунците завоюваха мача, макар че в оставащото време Серхио Юл опитва пукотевица от много далечна отдалеченост, само че не съумя.
Петима играчи на Барселона приключиха с двуцифрен точков актив, само че най-резултатни бяха Тома Юртел с 22 точки и Виктор Клавер с 15.

За Реал се отличиха Факундо Кампацо с 19 точки и Антъни Рандолф с 16.

Наградата за " Най-полезен състезател " в шампионата получи Тома Юртел от отбора на Барселона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР