Барселона отнесе Байерн с 4:1 в третия кръг на основната

...
Барселона отнесе Байерн с 4:1 в третия кръг на основната
Коментари Харесай

Барселона наказа Байерн, Ливърпул би Лайпциг

Барселона отнесе Байерн с 4:1 в третия кръг на главната фаза на Шампионската лига. Хеттрик за триумфа означи Рафиня, Левандовски се разписа един път. Барса се изкачи до десето място в класирането с шест точки, колкото имат други шест тима. Байерн остава с три точки и е на 23-о място в класирането.

Барселона откри резултата още в първата минута на срещата, когато Фермин Лопес изведе Рафиня очи в очи с Мануел Нойер и бразилецът се разписа на празна мрежа. Баварците обаче бързо изравниха. В 17-ата минута Серж Гнабри откри Хари Кейн с центриране и англичанинът вкара за 1:1. Малко преди този момент Байерн вкара още един гол, само че той беше анулиран поради засада.

Въпреки ситуациите за Байерн, Барселона стигна до втори гол в 36-ата минута. Разписа се някогашната звезда на гостите Роберт Левандовски, който отхвърли да чества. В добавеното време падна и трето попадение. Рафиня получи топката по лявото крило, надигра Рафаел Герейро и изпрати неспасяем удар в далечния ъгъл. Бразилецът оформи хеттрика си по еднакъв метод 11 минути след почивката. Тогава той беше изведен по превъзходен метод от Ламин Ямал. До края Байерн натискаше безрезултатно, до момента в който Барса се пазеше за Ел Класико с Реал Мадрид през уикенда.
Слаб Ливърпул излъга Лайпциг
Ливърпул завоюва с 1:0 в Лайпциг, като взе трети триумф в три мача в шампионата. Така тимът от „ Анфийлд “ се изравни с. Червените играха едва, само че се добраха до триумфа. Единствения гол вкара Дарвин Нуньес след пас на Салах в 27-ата минута. Мърсисайдци имат към този момент 11 триумфа в 12 мача под управлението на новия си управител Арне Слот. Нуньес имаше късмет и за втори гол, само че Гулачи избави. Той извади и удар на Ван Дайк с глава.

Лайпциг също имаше благоприятни условия за попадения. При 0:0 Келъхър сбърка и подари топката на Шешко, само че нападателят стреля в навън. След това вратарят извади удари на Шешко и Шави Симонс. Освен това.
Холанд вкара два гола за Сити при 5:0
Манчестър Сити се разправи със Спарта Прага с 5:0. Ерлинг Холанд се разписа на два пъти и към този момент има. Тимът на Хосеп Гуардиола поведе още в третата минута посредством Фоудън.

Вторият гол, дело на Холанд, падна обаче чак в 58-ата минута. Той се разписа с пета, като даже самият голмайстор изглеждаше сюрпризиран от това. Стоунс повиши на 3:0 в 64-ата минута, а още две по-късно отново Холанд вкара за 4:0. 22-годишният норвежец има към този момент 44 попадения в Шампионската лига. В края Нунес осъществя дузпа за първия си гол в шампионата.

Манчестър Сити има седем точки и е на трето място в класирането, Спарта остава с четири точки.
Останалите резултати:
Аталанта – Селтик 0:0
Брест – Байер Леверкузен 1:1
Атлетико Мадрид – Лил 1:3
Бенфика – Фейенорд 1:3
Залцбург – Динамо Загреб 0:2
Йънг Бойс – Интер 0:1
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР