Барселона обърна Валенсия с 4:2, макар да изоставаше с 1:2

...
Барселона обърна Валенсия с 4:2, макар да изоставаше с 1:2
Коментари Харесай

Барселона обърна Валенсия с хеттрик на Левандовски

Барселона обърна Валенсия с 4:2, въпреки да изоставаше с 1:2 на полувремето. Големият воин за каталунците беше Роберт Левандовски, който вкара хеттрик. Валенсия пък игра повече от 45 минути с човек по-малко на терена. Това е първата победа на Барса, откакто треньорът.

Фермин Лопес откри резултата за каталунците в 22-рата минута. Валенсия обаче направи поврат още до почивката въпреки да имаше единствено 17% притежаване на топката. За екипо че се разписаха Уго Дуро и Пепелу от дузпа.  В добавеното време на първата част обаче вратарят на гостите Георги Мамардашвили получи пряк червен картон.

След почивката Левандовски вкара три гола и събра 16 попадения през сезона.. Той първо се разписа с глава след корнер на Гюндоган в 49-ата минута. След това полякът направи 3:2, възползвайки се от несигурно излизане на аварийния вратар Хауме.

В добавеното време Левандовски означи и от директен свободен удар, като подвигна съвършено топката над стената.

Барселона се изкачи на второ място в класирането със 73 точки, изпреварвайки Жирона. Лидер с 11 точки повече е Реал Мадрид. Валенсия е на осмо място, на четири точки от шестия Реал Сосиедад. До края остават пет кръга.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР