Барселона обърна у дома Алавес с 2:1 в среща от

...
Барселона обърна у дома Алавес с 2:1 в среща от
Коментари Харесай

Барселона се измъчи срещу аутсайдер

Барселона обърна вкъщи Алавес с 2:1 в среща от 21-ия кръг на испанската Примера дивисион. Рекордната покупка на каталунците Филипе Коутиньо стартира за първи път като титуляр. Преди началото на дуела Ерик Абидал връчи на Луис Суарес наградата за най-хубав състезател в Примера за месец декември.

Гостите поведоха с гол на Джон Гуидети (23) след пас на Ибай Гомес и дълго време удържаха преднината си не без страхотните намеси и на вратаря им Фернандо Пачеко, отразил удари на Лионел Меси и Луис Суарес. В 43-ата минута Меси от фаул нацели греда.

През втората част превъзходството на каталунците докара до изравнителен гол на Луис Суарес (72) след центриране на Иниеста. Лионел Меси (84) пък извърши съвършено директен свободен удар и направи обрата цялостен. В 87-ата минута топката се удари в ръката на Юмтити, само че не последва дузпа за гостите.

След 18-ия си триумф за сезона Барселона остава безапелационен водач с 57 точки и 11 повече от втория Атлетико (Мадрид). Алавес е тъкмо над рисковата зона на 17-а позиция с 19 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР