Барселона направи нова голяма крачка към спечелването на титлата в

...
Барселона направи нова голяма крачка към спечелването на титлата в
Коментари Харесай

Барса държи с една ръка титлата в Испания след безценен успех над Атлетико


Барселона направи нова огромна крачка към спечелването на купата в Ла Лига. " Блаугранас " се завърнаха на победния път във допустимо най-подходящия миг, откакто надделяха вкъщи намиращия се в изключителна форма отбор на Атлетико (Мадрид) с 1:0. В воин за селекцията на Шави се трансформира Феран Торес, който се разписа малко преди почивката.
 Алмерия - Атлетик (Билбао) 1:2 в мач от Ла Лига
Атлетик (Билбао) продължава наказателната си акция в Испания

Вижте детайлности

Колосите изиграха много динамичен дуел на " Камп Ноу ", а каталунците ще съжаляват за грандиозните пропуски, които в течение на мача направиха Гави, Рафиня и Левандовски. Атлети можеше да си тръгне и с точка, само че в средата второто полувреме техничен изстрел с пета на Гризман беше отразен от Тер Стеген.

Барса е едноличен водач в Ла Лига, с 11 точки разлика по отношение на Реал (Мадрид), осем кръга преди края на сезона. Атлетико е трети с 60 пункта.
 Снимка 615413
Източник:

До откриващото попадение двата отбора не предложиха предстоящото представление. Интересните мигове си бяха цяло събитие, а публиката на " Камп Ноу " по-често бе заета с това да скандира името на Лео Меси, за който през днешния ден се заприказва още по-силно, че може да се завърне в клуба през лятото.

Така се стигна до 44-ата минута, в която Барса откри резултата. Рафиня получи дълго подаване на фланга, след което чудесно комбинира с намиращия се на " дъгата " Феран Торес. Нападателят се нуждаеше единствено от едно в допълнение допиране, след което с обмислен изстрел матира Облак за 1:0.

Барса стартира интензивно втората част с две положения в първите три минути. Левандовски и Феран шутираха, само че Облак избави и в двата случая.

Късметът избави Атлети от втори гол в мрежата им в 61-вата, когато Гави нанесе мощен удар по диагонала, само че топката излезе в навън. В тези минути обаче и гостите имаха своите шансове, само че Де Пол и Караско нямаха късмет.
 Реал (Мадрид) - Селта 2:0 в Ла Лига
Реал не се затрудни против Селта и продължава да се надява на знамение за купата

Селта остана на 12-о място с 36 точки

В 69-ата минута Рафиня показва страхотна класа, откакто почете присъединилия се от дълбочина и го изведе с елегантно копната топка. Облак следеше деликатно обстановката и пресече в сюблимния момент. 120 секунди по-късно Рафиня се хвана за главата, откакто остана отчаян от това, че не съумя да означи на празна врата. Естествено за това си имаше и причина, защото подаването към бразилския национал по-скоро беше със силата на удар, с което той не можа да се оправи.

От другата страна на терена също беше горещо. В 73-ата Атлетико провежда офанзива красавец, при която Мората финтира противник и пусна за Гризман. Антоан отигра фамозно с пета, само че и Тер Стеген беше на своето място и избави.
 Снимка 615412
Източник:

Барселона можеше да направи надалеч по-спокойни оставащите мигове до края, в случай че и Левандовски не бе записал името си в листата с грандиозни пропуски за неделния следобяд. В 78-ата минута той беше изведен самичък против Облак, а непокрит вдясно от него бе Рафиня. Полякът обаче подходи егоистично и сгреши.

В идващия кръг Барселона има подло посещение на Райо Валекано, до момента в който Атлети приема вкъщи Майорка.
 Елче - Валенсия 0:2 в мач от Ла Лига
Валенсия с жизнен триумф в битката за избавление

" Прилепите " взеха своето против обречения Елче
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР