Барселона може да бъде изхвърлен от европейските турнири заради скандала

...
Барселона може да бъде изхвърлен от европейските турнири заради скандала
Коментари Харесай

Гонят корумпетата от Барселона от Шампионската лига

Барселона може да бъде изхвърлен от европейските шампионати поради абсурда с заплащанията, направени към някогашния вицепрезидент на Съдийската комисия в Испания. Случаят, станал прочут като " Негрейра ", е поради заплащане от 1,4 млн. евро към Хосе Мария Енрике Негрейра, който е нает като външен съветник.

Според разнообразни изявления в Испания Европейската футболна федерация (УЕФА) към този момент е изискала информация по случая от Испанската футболна федерация. Според каталунския вестник " Спорт " на " Камп ноу " към този момент има терзания, че отборът ще бъде изхвърлен от Шампионската лига през идващия сезон.

Барселона избегна наказания за заплащанията към Негрейра, защото това се случва в интервала 2016-2018 година и е с изтекла отминалост съгласно разпоредбите на Ла Лига.

Припомня се точка от правилника, съгласно която УЕФА може да накаже клуб, " в случай че е осъществена активност, целяща да провежда или повлияе на резултата от мач на национално или интернационално равнище ", и може да наложи глоба, " която важи единствено за един футболен сезон ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР