Барселона излиза не от четвърта, а от пета вълна и

...
Барселона излиза не от четвърта, а от пета вълна и
Коментари Харесай

Барселона излиза от пета вълна на COVID-19 и се опитва да спаси туристическия сезон

Барселона излиза не от четвърта, а от пета вълна и пробва да избави туристическия сезон. Как Каталуния още веднъж се оказа в епицентъра на болестта в Испания?

От края на юли доникъде на август половината от леглата в интензивните отделения в Каталуния бяха запълнени. За разлика от първата вълна обаче, когато междинната възраст на пациентите беше 65-годишна възраст, в този момент тя пада на 50-годишна възраст. Български доктор споделя за пика на барселонската пета вълна.

Нощта на 23 против 24 юни, Каталуния по традиция посреща празника Сан Хуан. Хиляди младежи от десетки страни се веселят цяла нощ по плажовете към Барселона.

За общопрактикуващия доктор доктор Антон Антонов няма подозрение, че въпросната нощ поставя началото на петата вълна.

„ В средата на юли, две седмици след Сан Хуан, мощно се усили броят на инфектираните. Ние влизаме в 8ч. През седмицата от 8 сутринта до 8 вечерта. И от 8 ч. до 1 ч. без прекъсване проби антигенни, не мога да кажа точния брой, без прекъсване. От осем до един без никаква отмора. Не е доста всекидневно.

И всичко е ковид “, споделя Антонов

Напрежението в лечебните заведения е голямо, само че смъртността е надалеч по-ниска отпреди година.

„ Тука имаме голяма маса хора, към този момент 70%, които са имунизиран, 65% към този момент имат втора доза. За имунизацията е ясно - не те защищава от болест, само че те защищава от затруднения като пневмонии, които при COVID-19, при първата вълна помним, че това беше смъртоносно “, добавя Антонов.

Маските не са наложителни по улиците в Барселона, само че всички би трябвало да съблюдават възбраната за излизане сред 1 ч. и 6 ч.

Други обаче избират нощния плаж, точно с цел да показват несъгласието си с ограниченията. На Барселона ѝ остават няколко седмици, с цел да избави туристическия сезон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР