Барселона и Волфсбург ще участват в историческия първи финал на

...
Барселона и Волфсбург ще участват в историческия първи финал на
Коментари Харесай

Пред пълни трибуни Барселона и Волфсбург ще играят в първия финал на Шампионската лига за жени

Барселона и Волфсбург ще вземат участие в историческия първи край на Шампионската лига по футбол за дами, който ще се организира на напълно разпродаден стадион, похвалиха се от Кралската нидерландска футболна федерация.

Мачът за най-ценното отличие сред испанския и немския тим ще се организира в Айндховен на 3 юни, а всички 34 120 билета към този момент са намерили своите притежатели.

През осем от последните 10 години междинната посещаемост на финалите в Шампионската лига за дами бе 18 900 души, а в други два се игра на празни трибуни поради ковид. В нито един от мачовете обаче нямаше стопроцентова продажба на билетите.

Продажбата на всички билети за финала на Шампионската лига е в сходство с нараствания интерес към женския футбол в Западна Европа. На полуфиналите в Шампионската лига Барселона игра на " Ноу Камп " с Челси пред 72 262 души, до момента в който Волфсбург гостува на Арсенал пред 60 063 ентусиасти. В неделя пък финалът за Купата на Англия сред Челси и Манчестър Юнайтед, който се игра на " Уембли ", сложи международен връх за женски мач с посещаемост от 72 262 фенове.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР