Барселона и Реал Мадрид ще спорят във финала за Суперкупата

...
Барселона и Реал Мадрид ще спорят във финала за Суперкупата
Коментари Харесай

Чави: Сами си усложнихме живота

Барселона и Реал Мадрид ще спорят във финала за Суперкупата на Испания за първи път от 2017 година. Кралският клуб отстрани Валенсия след осъществяване на дузпи, а по същия метод Барса в профил Бетис. След снощния дуел наставникът на каталунците Чави Ернандес призна, че тимът му не се е показал задоволително безапелационно. 

“Най-важното е, че сме на финала, което беше задачата ни. Сега би трябвало добре да се подготвим за решаващия мач. Щастлив съм, че ще има Ел Класико. Това ще е приказен край за целия футболен свят. Амбицирани сме да спечелим ”, сподели Чави. 

“Двубоят против Бетис мина през няколко стадия. Ппрез първата половина доминирахме напълно, само че не вкарахме гол. Когато противникът изравни, още веднъж тръгнахме напред, а след това Морон означи извънредно попадение. Сами си усложнихме живота. Не се защитавахме толкоз добре, колкото против Атлетико ”, призна някогашният халф. 

“Трябва да сме по-зрели. Не убихме интригата с трети гол. След Мондиал 2022 това се случва непрекъснато и не знам на какво се дължи. Ще гледаме видео и ще разясняваме. Имаме доста млади футболисти, което очевидно оказва въздействие. Но се борихме до самия край и ще играем във финала ”, продължи Чави. 

“Възхитен съм от Тер Стеген. Той е като черешката на тортата, основен състезател. Винаги желая да се изправяме против най-хубавите и да ги побеждаваме. А Реал сигурно е измежду най-хубавите ”, сподели още насатвникът на Барса. 

Финалът в Рияд ще се изиграе на 15 януари.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР