Барселона и Манчестър Сити продължиха безгрешния си победен път в

...
Барселона и Манчестър Сити продължиха безгрешния си победен път в
Коментари Харесай

Барселона и Манчестър Сити без грешка в Шампионската лига

" Барселона " и " Манчестър Сити " продължиха безгрешния си надвит път в Шампионската лига, а третият кръг бе затворен от триумфи на " Пари Сен Жермен " и " Борусия " (Дортмунд) против директни противници.

На " Парк де Пренс " парижани завоюваха с 3:0 против " Милан " и оглавиха класирането в групата си с 6 т., с четири повече от отбора на " Милан ", който не съумя да надгради след нулевите си равенства с " Нюкасъл " и " Борусия " (Дортмунд) в предходните срещи.

Футболистите на старши треньора Луис Енрике имаха цялостен надзор и само неумение да вкарат ги лиши от по-изразителен триумф.

Килиан Мбапе даде преднина на домакините в 31-ата минута след самостоятелен пробив. В началото на втората част гол на Усман Дембеле бе анулиран поради нарушаване, само че пет по-късно Рандал Коло Муани нямаше по какъв начин да сбърка на празна врата от границата на вратарското поле.

В 80-ата минута Мбапе уцели гредата, а точка постави южнокореецът Лий Кан Ин, който бе прецизен за 3:0 с удар с левия крайник.

В другия мач от групата " Борусия " (Дортмунд) стигна до най-малък триумф с 1:0 при визитата си на " Нюкасъл ". Под проливния дъжд в Северна Англия Феликс Нмеча се разписа секунди преди почивката.

След паузата домакините притиснаха по-опитния в Европа собствен противник, само че първо Калъм Уилсън изпусна стопроцентово състояние, стреляйки във вратаря Грегор Кобел, а в последните пет минути на два пъти и гредата помагаше на немския вицешампион след удари на Уилсън и Антъни Гордън.

В група G шампионът Манчестър Сити записа трета поредна победа с резултат 3:1. Този път тя пристигна при гостуването на швейцарския " Йънг Бойс ". Два гола вкара Ерлинг Холанд.

В другата среща от групата " Република България Лайпциг " победи с 3:1 " Цървена звезда ".

В гр.  " Е " " Селтик " и " Атлетико " (Мадрид) стигнаха до 2:2 в Глазгоу. С равенството испанският отбор остана на второ място в групата с 5 точки, на една зад водача " Фейенорд " и на една пред третия " Лацио ". " Селтик " е финален с 1 т. По-рано " Фейенорд " не елементарни на " Лацио " в незабравим мач в Ротердам - 3:1.

В гр.  " Н " " Порто " реализира поврат и завоюва с 4:1 против първенеца на Белгия " Антверпен ". " Драконите " са втори с 6 точки, " Антверпен " е финален без актив. Лидер е отборът на " Барселона " с 9 т., откакто надделя " Шахтьор " (Донецк) с 2:1 вкъщи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР