Барселона и Атлетико Мадрид играят при резултат 1:0 в мач

...
Барселона и Атлетико Мадрид играят при резултат 1:0 в мач
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Барселона - Атлетико Мадрид 1:0, греда за блаугранас

Барселона и Атлетико Мадрид играят при резултат 1:0 в мач от 15-ия кръг на Ла Лига. Всичко по-интересно следим на  Gong.bg. 

Жоао Феликс вкара първото попадение в срещата.

И двата отбора имат по 31 точки в таблицата, като Барселона е четвърти, а Атлетико трети, само че клубът от Мадрид има и мач по-малко.

Още в първата минута Барселона можеше да поведе. Педри подаде към Рафиня, който с финт отстрани Ермосо и се озова на стрелкова позиция. Бразилецът обаче шутира с по-неудобния му десен крайник и ударът му разочарова.

Малко по-късно Феликс пусна пас в кулоар към Левандовски. Той също опита удар, само че бе блокиран.

Натискът на Барселона продължи и в 6-та минута Рафиня центрира към Левандовски, който се бе измъкнал от Вицел и Ермосо. Полякът опита удар с глава, само че откри топката с носа си и тя излезе в навън.

В 12-та минута футболистите на Шави записаха нов очевиден пропуск. Жул Кунде се включи добре по десния фланг и прати прелестен пас за Левандовски. Нападателят стреля от въздуха, само че топката профуча над гредата.

В 28-та минута домакините откриха резултата! Рафиня напредна с топка в крайници в половината на Атлетико и подаде към Жоао Феликс. Молина понечи да пресече паса, само че португалецът сложи ходилото си и топката мина зад тила на бранителя. Феликс остана очи в очи с Облак и доста елегантно копна топката над вратаря - 1:0.

Win the crowd.
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
Гостите дадоха отговор след няколко минути с рискова офанзива. Гризман се озова на позиция за удар, само че Френки Де Йонг с шпагат в последния миг мазета в корнер.

В края на първата част единствено Облак избави червено-белите от инкасиране на втори гол. Левандовски открадна топката от Коке и подаде към Гюндоган. Халфът от своя страна намери Феликс, който с външната част на ходилото съумя да стреля, само че вратарят се намеси по ослепителен метод.

Work to do.
— Atlético de Madrid (@atletienglish)
Второто полувреме стартира на доста високо движение. Атлетико се изнесе в по-предни позиции, което остави много пространства за бързите играчи на Барса. Именно от това се възползва Педри, който се измъкна на добра позиция, само че решаващото му подаване бе разгадано.

В 58-та минута Рафиня преодоля съпротивата на Ян Облак, само че нацели гредата. Бразилецът реализира бриянтно двойно подаване с Педри, който му върна топката с пета. Крилото стреля от отдалеченост, само че левия непряк дирек го лиши от попадение.

В ответната офанзива Самуел Лино откри добре Гризман, само че френският футболист стреля в навън.

LIVE Барселона - Атлетико Мадрид 1:0

1:0 Жоао Феликс 28'

Стартови сформира:

Барселона: 13. Иняки Пеня, 23. Жул Кунде, 4. Роналд Араухо, 15. Андреас Кристенсен, 2. Жоао Кансело, 22. Илкай Гюндоган, 21. Френки Де Йонг, 8. Педри, 9. Роберт Левандовски, 14. Жоао Феликс, 11. Рафиня

Наставник: Шави Ернандес

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР