Барселона гостува на Райо Валекано в преследване на 11-то поредно

...
Барселона гостува на Райо Валекано в преследване на 11-то поредно
Коментари Харесай

Меси повежда "Барселона" към 11-и пореден четвъртфинал за Купата на краля

" Барселона " гостува на " Райо Валекано " в гонене на 11-то следващо класиране за четвъртфиналите на Купата на краля. В състава на каталунците се завръща капитанът Лионел Меси, изтърпял два мача наказване поради директния червен картон, който получи във финала за Суперкупата на Испания, изгубен с 2:4 от " Атлетик " Билбао.

В негово неявяване вицешампионите се изтезаха с третодивизионния " Корнея " в 1/16-финалите за Купата на краля, само че въпреки всичко продължиха напред след продължения.

Снимка: Getty Images

Сега на пътя им застава " Райо Валекано " - един от любимците за промоция в Сегунда дивисион. " Пчеличките " бяха в серия от 6 следващи победи до предходната събота, когато отстъпиха с 1:3 на " Майорка ". Тимът на Андони Ираола е на 8 точки от топ 2 в дивизията и мечтае за връщане в елита, където за последно игра през сезон 2018/19.



През актуалната акция " Райо " преодоля поредно " Теруел " (3:2), " Аро " (3:1) и " Елче " (2:0), с цел да си обезпечи среща с " Барселона ". Последният път, в който тимът от " Вайекас " стигна до осминафиналите - през 2002 година, бе отстранен от " Реал " Мадрид.

Тимът на " Барселона " навлиза във форма и може да се упове на статистиката. Каталунският гранд не е отпадал в тази фаза на шампионата от 2009/10, а за последно загуби от представител на долните дивизии през към този момент далечната 2004 година, когато бе шокиран от " Граменет " (0:1).

" Блаугранас " се намират в серия от 13 следващи победи против " Райо Валекано ", при които са отбелязали цели 56 гола. Меси пък има 10 попадения в последните си 17 дуела с " пчеличките ".

Ще сервира ли " Райо " изненадата, поставяйки завършек на кошмара против " Барселона ", или каталунският гранд ще продължи към четвъртфиналите - разберете довечера от 22:00 ч., директно по bTV Action.

По същото време по RING можете да наблюдавате дуела " Алмерия " - " Осасуна ". Футболната ни стратегия започва още в 20:00 ч. по bTV Action с вълнуващия конфликт сред елитните " Севиля " и " Валенсия ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР