Барселона елиминира Наполи, след като победи с 3:1 у дома

...
Барселона елиминира Наполи, след като победи с 3:1 у дома
Коментари Харесай

Барселона елиминира Наполи, Арсенал се справи с Порто в драма с дузпи

Барселона отстрани Наполи, откакто победи с 3:1 вкъщи и с общ резултат 4:2 продължи към четвъртфиналите в Шампионска лига. 
Прочетете още
В 15-та минута Барселона откри, откакто Рафиня откри отлично Фермин Лопес, който от точката на дузпата осъществя и изведе домакините напред.

Само две минути по-късно Барса удари за повторно, Рафиня проби отлично, навлезе в пеналта и отпарави прекрасен удар, само че топката се удари в гредата, а по-късно отиде при Кансело, който на опразнената врата не сгреши за 2:0. 

В 30-та минута Матео Политано откри отлично в пеналта Амир Рахмани, който с хубаво ориентиран изстрел понижи резултата - 2:1.

В 84-та минута Барса реши мача, хубава композиция сред Гюндоган и Сержи Роберто приключи с пас към Робърт Левандовски, който не сгреши от близко за 3:1.

След 14 години Арсенал още веднъж се класира за четвъртфинал в Шампионската лига, откакто в профил Порто след осъществяване на дузпи. Мачът в постоянното време приключи 1:0 и по този начин общият резултат беше подравнен - 1:1. Стигна се до дузпи, при които футболистите на Арсенал вкараха всичките си осъществявания, само че Порто пропусна два пъти и след 4:2 англичаните се класираха в топ 8.

В 41-та минута Йодегор изведе отлично Леандро Тросар и той не сбърка за 1:0, изравнявайки общия резултат. 

В 68-та минута след неточност на Пепе Йодегор вкара за Арсенал. Попадението обаче беше анулирано поради фаул против бранителя Пепе. 

Редовното време приключи при 1:0 за Арсенал и по този начин общият резултат беше подравнен и мачът мина към продължения. В тях не падна нов гол и се стигна до дузпи. 

При първите осъществявания Йодегор и Пепе Якино не сгрешиха. Хаверц осъществя, само че Уендел пропусна за Порто при вторите осъществявания. Сака вкара третата дузпа за домакините, а Груич не сгреши и остави Порто в играта. 

Деклан Райс вкара четвъртата дузпа и сложи под огромно напрежение изпълнителя на Порто Галено, който пропусна и Арсенал се класира за четвъртфинал за първи път от сезон 2009-2010.

Така Барселона и Арсенал си осигуриха място на четвъртфиналите, където към този момент се класираха Байерн Мюнхен, ПСЖ, Реал Мадрид и Манчестър Сити. 

Жребият за четвъртфиналите е в петък.

Ето и резултатите от през днешния ден: 

22:00ч. Барселона - Наполи 3:1 в първия мач 1:1

22:00ч. Арсенал - Порто 1:0 след дузпи 4:2 в първия мач 0:1
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР