Барселона е шампионът на Ла Лига за 26-ти път в

...
Барселона е шампионът на Ла Лига за 26-ти път в
Коментари Харесай

Гол на Меси коронова Барселона!

Барселона е първенецът на Ла Лига за 26-ти път в своята история! Каталунците завоюваха с минималното 1:0 семейството си на Леванте от 35-ия кръг на Примера дивисион и по този метод си осигуриха шампионския трофей. Голът, който коронова „ блаугранас “ бе дело на Лионел Меси. По този метод Барселона завоюва шампионската купа в испанското състезание за осми път в последните 11 сезона.

Старши треньорът Ернесто Валверде остави Лионел Меси и Серхио Бускетс на аварийна пейка, само че и двамата се появиха в игра през втората част.

Барселона стартира доста интензивно мача и още във 2-та минута Артуро Видал изведе Луис Суарес самичък против Айтор Фернандес, само че вратарят на Леванте избави.

Филипе Коутиньо се освободи от трима футболисти на Леванте и стреля, само че Айтор Фернандес още веднъж се намеси и избави. Няколко секунди по-късно Жорди Алба комбинира с Филипе Коутиньо, който центрира в наказателното поле на Леванте, където Клеман Ленгле стреля с глава, само че настрана от левия дирек на вратата на Айтор Фернандес.

Луис Суарес излезе още веднъж самичък против Айтор Фернандес в 20-та минута, само че ударът му бе отразен от вратаря на Леванте, който мазета в корнер.

Артур взаимодейства с Филипе Коутиньо в 25-та минута. Той прокара топката сред краката на Рубен Везо и стреля, само че Айтор Фернандес плонжира и избави.

Жорди Алба залепи топката на главата на Филипе Коутиньо в 26-та минута, а той стреля, само че Айтор Фернандес още веднъж закова топката пред гол линията.

Филипе Коутиньо насочи доста рисков удар от границата на наказателното поле на Леванте, само че Айтор Фернандес още веднъж избави.

Артуро Видал насочи рисков отдалечен удар, само че настрана от левия дирек на вратата на Леванте.

Филипе Коутиньо стреля от фаил в 40-та минута, само че топката се спря в напречната греда на вратата на Айтор Фернандес.

Лионел Меси се появи в игра при започване на второто полувреме, откакто размени Филипе Коутиньо. В 51-та минута аржентинецът стреля от дъгата на наказателното поле на Леванте, само че Айтор Фернандес избави. Шест минути по-късно Иван Ракитич стреля от границата на наказателното поле на Леванте, само че настрана от левия дирек на Фернандес. В 60-та минута Лионел Меси комбинира с Усман Дембеле в наказателното поле, а французинът стреля, само че настрана от левия дирек на вратата на Леванте.

Барселона поведе с 1:0 в 62-та минута. Артуро Видал подаде към Лионел Меси, който с обмислен удар вкара топката в десния ъгъл на Айтор Фернандес. Това е 34-ия гол за аржентинеца от началото на сезона в Ла Лига. Той има 45 гола в 46 мача във всички съревнования.

Очаквайте детайлности!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР