Барселона е на крачка от оттегляне от проекта за Суперлигата,

...
Барселона е на крачка от оттегляне от проекта за Суперлигата,
Коментари Харесай

Очаква се Лапорта да обяви оттеглянето на Барселона от Суперлигата

Барселона е на крачка от отдръпване от плана за Суперлигата, заяви “Кадеран Сер ”. Очаква се президентът Жоан Лапорта да разгласи това по време на конференция на следващия ден.

Каталунците, дружно с Реал Мадрид и Ювентус, единствени продължиха да се борят за осъществяване на амбициозния проект за основаването на конкурентно на Шампионската лига състезание, в което да играят единствено най-популярните европейски клубове. Те обаче се сблъскаха с УЕФА и ФИФА, като в последна сметка нещата стигнаха до съда.

Отделно Барселона има съществени проблеми поради финансовата си неустойчивост, поради което евентуално ще се надява на състрадание от европейската централа през идното лято - още повече, че клубът се опита да си върне Лионел Меси.

Какво ще се случи въобще с целия план за Суперлигата зависи от идното решение на Съда на Европейския съюз. След като първичният опит за основаването на шампионата беше осуетен под натиска на ФИФА и УЕФА, от Суперлигата заведоха каузи против двете организации в съда в Мадрид. Той обаче трансферира делото в Съда на Европейския съюз в Люксембург. Решението се чака да бъде взето по-късно тази година.
 УЕФА ще подаде ръка на Ювентус, в случай че клубът се откаже от Суперлигата УЕФА ще подаде ръка на Ювентус, в случай че клубът се откаже от Суперлигата
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР