Барселона допусна нова огромна издънка и то като домакин, завършвайки

...
Барселона допусна нова огромна издънка и то като домакин, завършвайки
Коментари Харесай

Барса с грандиозна издънка

Барселона позволи нова голяма издънка и то като хазаин, завършвайки 3:3 против предпоследния в Ла Лига Гранада в мач от 24-ия кръг на шампионата. По този метод каталунците тотално сложиха кръст, на каквито и да е шансове за борбата за купата в испанския шампионат.

Марк-Андре тер Стеген се завърна на вратата на Барселона, само че сигурно няма да запомни дуела с нищо положително.

Барселона стартира по-силно в мача и поведе в 14-ата минута. Френки де Йонг подаде към Жоао Кансело, който откри Ламин Ямал, а той от близко вкара за 1:0.

Мелендо бе изведен на доста добра позиция в наказателното поле на Барселона в 19-ата минута, само че ударът му бе блокиран от Андреас Кристенсен.

Барселона направи голям пропуск в 41-ата минута. Ламин Ямал подаде към Педри, който продължи за Илкай Гюндоган. Германецът бе самичък против вратаря на Гранада Аугусто Батая, само че вместо да стреля реши да подаде към Левандовски. Ударът на поляка бе изчистен от голлинията от Онгла.

Гранада шокира Барселона в 43-ата минута, изравнявайки резултата. Факундо Пеистри подаде към Рикард Санчес, който бе изтърван в наказателното поле на домакините и с доста мощен удар вкара топката във вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Барселона пропусна нова добра опция в 52-ата минута, когато Гюндоган изведе Левандовски в наказателното поле на Гранада, само че той стреля неопределено в навън.

Гранада изглеждаше все по-опасно през второто полувреме. В 57-ата минута Тер Стеген избави доста рисков удар на Факундо Пеистри.

Гранада реализира цялостен поврат в мача и поведе с 2:1 в 60-ата минута. Кубарси позволи груба неточност и откакто игра с глава, топката стигна до Узуни, който подаде към Факундо Пеистри, а той от близко не пропусна да вкара в опразнената врата.

Барселона бързо съумя да изравни резултата – 2:2. В 63-ата минута Гюндоган подаде към Левандовски, който бе самичък против Аугусто и не пропусна да вкара.

Гранада стигна до трети гол във вратата на Тер Стеген в 66-ата минута. Мауаса центрира в наказателното поле на Барселона, където Игнаси Микел засече топката с глава, Тер Стеген не се намеси добре и тя влезе във вратата му.

Барселона вкара гол в 79-ата минута посредством Фермин Лопес, само че попадението вярно не бе зачетено поради засада. След центриране от фал Кунде с глава продължи към Иниго Мартинес, а той подаде към Фермин Лопес, който вкара. При паса на Кунде, Мартинес бе в състояние на засада и голът не бе зачетен.

Барселона съумя да изравни резултата в 81-ата минута – 3:3. Ламин Ямал лиши топката от Хосе Кайехон и незабавно изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Аугусто Батая.

Гранада незабавно можеше да вкара четвърти гол в идната офанзива, само че Тер Стеген съумя да избави удара на Узини, избивайки в корнер. След центрирането от ъгловия удар в наказателното поле на Барселона, Микел Рубио стреля с глава, само че настрана от десния непряк дирек на вратата на Тер Стеген.

В 84-ата минута Гюндоган стреля с глава, само че Аугусто Батая избави.

Във втората минута на добавеното време на срещата Ямал постави топката на главата на Марк Гиу, който стреля, само че над напречната греда в навън.

Гранада продължава да бъде същински призрачен сън за Барселона, който няма победа против този противник към този момент повече от три години, в пет следващи мача.

Барселона е трети в класирането с 51 точки, като изостава на 10 от водача Реал Мадрид и на пет от втория Жирона. Гранада остава на предпоследно място с едвам 13 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР