Барселона допусна грешна стъпка в испанската Ла Лига, след като

...
Барселона допусна грешна стъпка в испанската Ла Лига, след като
Коментари Харесай

Барселона стигна само до точка при визитата на Майорка

Барселона позволи неверна стъпка в испанската Ла Лига, откакто в мач от междинния седми кръг на шампионата направи тъждество 2:2 при гостуването си на Майорка.


Двубоят стартира неприятно за възпитаниците на Шави Ернандес, които изостанаха в резултата след едвам осем минути с помощта на точната намеса на косовския национал Ведат Мурики. В края на полувремето Рафиня изравни за каталунците, само че в добавеното време на първата част Барса още веднъж се оказа в ролята на догонващ след попадението на Абдон – в ролята на помощник за гола бе Мурики.

След паузата гостите въпреки всичко стигнаха до тъждество посредством резервата Фермин Лопес, който се появи от пейката на мястото на Ориол Ромеу и възвърне паритета четвърт час преди края на постоянното време след подаване на Рафиня. До края първенците по този начин и не съумяха да се доберат до цялостен поврат, макар че приключиха срещата с човек повече на терена след директният червен картон на Пабло Мафео в осмата минута на продължението.

Така Майорка спря поредицата на Барселона от пет следващи триумфа в шампионата. Каталунците остават на върха със 17 точки, само че могат да бъдат изместени и от Жирона (16) и от Реал Мадрид (15), защото двата тима занапред ще играят своите срещи. Майорка е 15-о място с шест пункта. За отбора от Балеарските острови следва аудиенция на Райо Валекано, до момента в който Барса посреща Севиля.

Андалусийци загряха за дуела с Шави и компания с погром над Алмерия с 5:1 вкъщи. Юсеф Ен-Несири, Доди Лукебакио, Сусо, Ерик Ламела и Кике Салас се разписаха за домакините, а прецизен за гостуващия състав бе Луис Суарес от дузпа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР