Барселона допусна грешна стъпка при гостуването си на Майорка на

...
Барселона допусна грешна стъпка при гостуването си на Майорка на
Коментари Харесай

Барселона с грешна стъпка срещу Майорка, но отноов е на върха в Ла Лига

Барселона позволи неверна стъпка при гостуването си на Майорка на Балеарските острови в мач от междинния седми кръг в Ла Лига, завършвайки наедно 2:2. „ Блаугранас “ остават първи със 17 точки, на 1 пред Жирона и 2 пред Реал Мадрид, само че с мач повече. Майорка е 15-и с 6.

Двубоят стартира по превъзходен метод за домакините, които излязоха напред в резултата още в деветата минута. Ведад Муриджи се озова на стрелкова позиция в наказателното поле след пас с глава на Антонио Санчес и преодоля Марк-Андре тер Стеген за 1:0.

Барселона бе покрай изравнително попадение в 39-ата минута, откакто Феран Торес получи чудесно подаване и нанесе прекрасен удар към долния десен ъгъл, само че Предраг Райкович показва отличен инстикт и избави. Три минути по-късно сръбският пазач на Майорка нямаше отговор на страховит удар на Рафиня. Бразилецът проби добре отдясно и нанесе изстрел по земя към десния ъгъл, с който преодоля Райкович за 1:1.

В добавеното време на първата част Рафиня нанесе нов прекрасен шут, който обаче не откри задачата. Малко по-късно Райкович се оправи с удар на Жоао Феликс. Въпреки натиска на каталунците, Майорка осъществя второ попадение в заключителните секунди на първото полувреме. Реализиралият първия гол Ведат Муриджи откри Абдон Пратс, който се отскубна от отбраната на Барселона и отстрани Тер Стеген за 2:1.

В 66-ата минута влезлият от аварийна пейка Ламин Ямал направи добър пробив в наказателното поле и падна, като съдията уточни бялата точка, само че след преразглеждане с ВАР се видя, че контакт с бранителя на Майорка няма и дузпата бе анулирана.

В 75-ата минута Барса въпреки всичко осъществя изравнително попадение. След отлична многоходова акция Ямал откри Рафиня на крилото, той пусна паралелен пас на голлинията за Фермин Лопес, който бе на отлична позиция и пропуснат от отбраната на домакините се разписа – 2:2.

В 82-ата минута Кайл Ларин получи извеждащо подаване, изпревари Жул Кунде, който съумя да възвърне позицията си и го принуди да стреля от дребен ъгъл, а Марк-Андре тер Стеген бе заел добра позиция и отрази слабия му удар. В добавеното време на срещата Ларин пропусна златен късмет от отлична позиция да донесе успеха на домакините.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР