Барокамера за терапия на деца с увреждания чрез кислород под

...
Барокамера за терапия на деца с увреждания чрез кислород под
Коментари Харесай

Дарение: Социален център в Хасково получи барокамера за кислородна терапия на деца с увреждания

Барокамера за терапия на деца с увреждания посредством О2 под налягане получи като подаяние Дневният център за деца с увреждания и техните фамилии в Хасково.
 Българска телеграфна агенция
Апаратът бе признат в обществената институция в наличието на изпълнителния шеф на Национален фонд " Свети Никола " Недка Младенова, който е обезпечил средствата и е дал техниката.

" Тя ще обезпечи терапия и лекуване на наши дребни консуматори с разнообразни заболявания - неврологични, ревматични, детска церебрална парализа, аутизъм, разстройства на развиването ", сподели шефът на центъра Невена Желязкова.
 Българска телеграфна агенция
Камерата е с капицетат едно дете, само че при по-малките те могат да влизат с компаньон. Престоят в нея разрешава използванено на електронни устройства. Персоналът към този момент е подготвен за работа с апаратурата. Тя е първа по рода си в региона.

" Отне ни малко повече от година време, с цел да наберем нужната сума от 27 хиляди лв. " , показа Младенова. По нейните думи това е четвърта барокамера, която благотворителната организация подарява, а упоритостта е била техниката да бъде разпределена в разнообразни райони на България. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР