Бърнли се измъкна от зоната на изпадащите, след като записа

...
Бърнли се измъкна от зоната на изпадащите, след като записа
Коментари Харесай

Бърнли се измъкна от зоната на изпадащите

Бърнли се измъкна от зоната на изпадащите, откакто записа доста значим триумф с 3:1 над Брайтън като посетител. Крис Ууд (21', 61') означи първите два гола на " Амекс Стейдиъм ", а Ашли Барнс (74') довърши " чайките " от дузпа. Шейн Дъфи (76') осъществя почетното попадение за домакините.

Дейл Стивънс се завърна в стартовия състав на " чайките " за сметка на Ив Бисума. Шон Дайк заложи на същия състав, който завоюва точка против Саутхамптън в предишния кръг. Това означаваше, че новото попълнение Питър Крауч остана на скамейката за началото.

Домакините започнаха по-добре, като в първите минути Марч и Грос пропуснаха две положителни благоприятни условия. В 17-ата минута обаче топката на два пъти срещна гредите на вратата на Райън. Първо Дъфи отклони към личната си вратата центриране на Макнийл, а по-късно Ашли Барнс стреля с глава в гредата от няколко метра. В 26-ата минута Барнс изведе доста добре Крис Уууд, който се озова очи в очи с Райън и простреля стража на Брайтън - 0:1. В самия завършек на първата част Дъфи засече с глава центриране от корнер, само че Хендрик почисти от самата голлиния.

Крис Ууд означи втори гол в 61-вата минута, когато получи от Макнийл и стреля по диагонала. Райън докосна топката, само че не съумя да избави. В 73-тата минута пристигна и най-спорният миг. Първо домакините претендираха за дузпа поради игра с ръка на Хендрик. Такава обаче не бе отсъдена и Бърнли провежда контраофанзива, в края на която Мат Райън фаулира Барнс. Тук реферът отсъди 11-метров углавен удар, който бе осъществен от Барнс за 0:3.

Само две минути по-късно Брайтън върна едно попадение, откакто Дъфи засече с глава центриране от фаул на Нокер.
С този триумф Бърнли се изравни по точки - 27, с Брайтън. Двата тима заемат 14-о и 15-о място във краткотрайното класиране.

СТАТИСТИКА ТУК!
КЛАСИРАНЕ ТУК!
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ТУК! Премиър лийг 26 кръг, събота 9 февруари  Брайтън 1:3краен резулат  Бърнли
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР