Бърнли направи Коледа тъжна в червената част на Манчестър, след

...
Бърнли направи Коледа тъжна в червената част на Манчестър, след
Коментари Харесай

Тъжна Коледа за червените дяволи, Лингард спаси пълния резил

Бърнли направи Коледа тъжна в алената част на Манчестър, откакто на Боксинг Дей взе точка посред "Олд Трафорд " - 2:2 против Юнайтед, който на фона на случилото се даже би трябвало да е удовлетворен от постигнатото.

До почивката гостите водеха с 2:0, само че влезлият като запаса Джеси Лингард влезе в ролята на Дядо Коледа за своя тим и с два гола, вторият в добавеното време на мача, обезпечи точката за Юнайтед.

Големият подарък обаче е за водача Манчестър Сити, който след хикса на градския си противник има опция да усили още повече задатъка си на върха.

С оглед на показаното на терена резултатът мъчно може да бъде избран като законосъобразен, защото Юнайтед доминираше през всички 90 минути. Тимът на Шон Дайш обаче сподели доста по-голяма успеваемост, възползва се от две статични положения и в последна сметка до самия край можеше да стигне даже и до успеха.

За първи път Жозе Моуриньо реши да заложи на настъпателен тандем сред Ромелу Лукаку и Златан Ибрахимович, което в следствие щеше да се окаже неверно решение, поправено на почивката.

Мачът стартира извънредно за „ алените дяволи “, които още в 3-ата минута се оказаха обратно в резултата. Йохан Гудмундсон центрира от фаул в наказателното поле, там се получи безредие, в което никой не успяваше да играе с топката. Това обаче направи Ашли Барнс, който съумя да стреля от 2-3 метра и да осъществя за 1:0.

В 12-ата минута задатъкът на гостите можеше и да бъде подсилен след изстрел на Скот Арфийлд, който срещна напречната греда.

Постепенно след 15-ата минута Ман Юнайтед заигра много по-добре и погледна към вратата на Ник Поуп, който избави ослепително изстрели на Люк Шоу и Пол Погба.

За сметка на това Бърнли показва блестяща успеваемост и в 36-ата минута стигна до втория си гол, паднал след ослепително осъществяване от директен свободен удар на Стивън Дефур. Белгиецът изпрати топката съвършено в горния десен ъгъл на вратата, а Давид де Хеа нямаше какво да направи, с цел да спре първия гол за сезона на реализатора.

Малко по-късно Маркъс Рашфорд виждаше по какъв начин връща един от двата гола, откакто преодоля Поуп. Бен Мий обаче бе на голлинията и мазета топката. Златан Ибрахимович също имаше добра позиция за пукотевица, само че Кевин Лонг мазета в корнер с съдбоносен шпагат. Погба пък стреля рисково отвън наказателното поле, само че топката мина на сантиметри от вратата.

На почивката Жозе Моуриньо реагира с две смени. Играта напуснаха Златан Ибрахимович и Маркос Рохо, а на техните места влязоха Джеси Лингард и Хенрих Мхитарян.

И точно един от тях – Лингард, се отличи с необикновен пропуск при започване на второто полувреме. Младият нападател получи топката на два метра пред вратата, само че вместо да вкара, нацели лицето на вратаря Ник Поуп, след което пък топката се плъзна по напречната греда.

Само 2 минути по-късно обаче Лингард се реваншира превъзходно с доста хубав гол с пета. Ашли Йънг пусна пас по земята към Лингард, който с тил към вратата съумя с пета да стреля сред краката на Кевин Лонг, а топката попадна в ъгъла на вратата.

Юнайтед усили натиска си още повече, а като цяло през второто полувреме владението на топката на „ алените дяволи “ доближаваше до 80%. Играта бе съвсем напълно в половината на Бърнли, че и в наказателното поле на гостите, само че положителните благоприятни условия за гол пред Юнайтед – необичайност.

Все отново огромните старания в последна сметка донесоха непълен триумф и домакините стигнаха до равенството. В купа от хора в наказателното поле Йънг стреля в тялото на Бен Мий, топката попадна на крайници на Лингард, който стреля незабавно и осъществя втория си гол в дуела за крайното 2:2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР