Бърнли надви с 2:1 Евертън като гост в мач от

...
Бърнли надви с 2:1 Евертън като гост в мач от
Коментари Харесай

Бърнли сюрпризира Евертън за едно полувреме

Бърнли надделя с 2:1 Евертън като посетител в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Головете за възпитаниците на Шон Дайш бяха дело на Ууд и Макнийл. Калвърт-Люин пък бе прецизен за мърсисайдци.

В третата минута Ричарлисон напредна през центъра и стреля с десния крайник, само че Поуп мазета в корнер, от който обаче не се стигна до нищо рисково.

В 13-ата минута Крис Ууд наказа разсеяната отбрана на домакините. Момчетата на Шон Дайш лишиха топката, Макнийл напредна по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Ууд бе изтърван и прониза Джордан Пикфорд за 0:1.

12 минути по-късно „ виненочервените “ удвоиха. Матей Видра подаде на Дуайт Макнийл, който финтира Алан с десния крайник, стреля с левия и прати топката в горния ляв ъгъл на Пикфорд – 0:2.

Само две минути по-късно гостите можеха да създадат резултата типичен посредством Йохан Гудмондсон, който от далечна отдалеченост изпрати коженото кълбо в левия непряк дирек.

В 32-ата минута обаче Том Дейвис откри непокрития в пеналтерията Калвърт-Люин, който се извиси и заби топката в близкия ъгъл – 1:2.

Второто полувреме не предложи същата драма и двата отбора имаха единствено по едно действително голово състояние пред противниковата врата и по този начин резултатът се резервира до края.

Така "карамелите " записаха второ следващо проваляне в лигата, откакто отстъпиха на Челси с 0:2 преди 5 дни и остават шести с 46 точки.

Бърнли от своя страна е 15-ти с 33 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР