Бърнаут или т.нар. синдром на прегряването е психоемоционално състояние. Този

...
Бърнаут или т.нар. синдром на прегряването е психоемоционално състояние. Този
Коментари Харесай

8 признака, че сте пред бърнаут

" Бърнаут " или така наречен синдром на " прегряването " е психоемоционално положение. Този синдром лишава удоволствието, което сме имали до момента и понижава успеваемостта ни. Най-сериозният резултат е утежняването на здравето - както физическо, по този начин и психическо. Предлагаме по какъв начин да разпознаете това събитие.

Бърнаут е реакцията на тялото ни след дълготраен стрес, обвързван с работата. Синдромът се появява при дълготрайно претоварване. Заболяването може да засегне разнообразни сфери на нашето действие - прочувствени, физически, връзки и професионални.

Ето признаците, които би трябвало да ни предупредят за задаващ се бърнаут. Ако ги откриете, пробвайте да си починете от работа - отидете на най-малко 10-дневна почивка или вземете неплатен отпуск. Можем да потърсите помощ и от психолог, който да ви посъветва по какъв начин да се справите със напрежението.

1. Хронична отмалялост

Постоянна липса на сила, унесеност, отмалялост - появяването и постоянството на сходни неразположения би трябвало да ви даде обезпокоителен сигнал за размисъл и да ви накара да се подложите на медицински прегледи.

2. Проблеми със съня

Силният стрес, който изпитвате по време на работа може да затрудни заспиването. Приемът на хапчета за сън е единствено краткотрайна мярка, а не решение на казуса.

3. Проблеми с концентрацията

Липсата на сън и непрекъснатата отмалялост въздействат върху способността за централизация. Неспособността за концентриране върху ежедневните задания демонстрира, че се нуждаете от отмора или промяна на работата.

4. Промени в настроението

Резкият преход от еуфория към меланхолия е сигурен знак за бърнаут. Влияе се да вземем за пример от дълготраен стрес и смущаващи обстановки в всекидневието.

5. Отрицателни страсти

Чувството, че не сте задоволително положителни чиновници, непрекъснатото наличие на отрицателни мисли, самотата - непрекъснатото прекарване на такива чувства е изтощително и не трябва да продължава.

6. Психосоматични болести

Главоболие или болки в стомаха, които се появяват без забележима причина, може да са реакцията на тялото на дълготраен стрес.

7. Избягване на контакт с хора

Оттеглянето от обществения живот, макар обстоятелството, че до момента сте се считали за отворени и свързани, също е мотив за безпокойствие.

8. Загуба на самочувствие

Умората от работа може да ви накара да спрете да се наслаждавате на това, което вършим и да се съмняваме в своите пълномощия и качества, без причина.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР