Бърнард Коеч ще поведе силния отбор на Кения за маратона

...
Бърнард Коеч ще поведе силния отбор на Кения за маратона
Коментари Харесай

Бърнард Коеч ще поведе силния отбор на Кения за маратона на Токио

Бърнард Коеч ще поведе мощния тим на Кения за маратона на Токио, който ще се организира на 5 март. В отсъствието на миналогодишния победител и международен рекордьор в маратона Елиуд Кипчоге, Коеч ще бъде най-сериозният кандидат за победа в японската столица.

Коеч има персонален връх от 2:04:09 часа от маратона на Амстердам преди две години. Неговият съотечественик Киприан Котут също е измежду най-бързите. Той записа персоналния си връх от 2:04:47 часа в Хамбург през предходната година.

Титус Кипруто е също с резултат под 2 часа и 5 минути. Той приключи втори на маратона в Амстердам през предходната година с 2:04:54 часа.

“Ще бъде отлично съревнование. Тренировките ми вървят добре и имам още две седмици и половина да работя ”, показа Коеч.

Кенийското трио ще се изправи против мощния етиопец Лема Сисей, който приключи трети на маратона на Берлин през предходната година с 2:03:06 часа.

При дамите Кения също ще има мощен състав, който ще бъде управляван от Розмари Уанджиру при отсъствието на миналогодишната шампионка Бригид Косгей, която се готви за маратона на Лондон през април.

Личният връх на Уанджиру е 2:18:00 часа от Берлин през предходната година. Джоан Челимо също е измежду фаворитките за първото място. Тя завоюва маратона на Сеул през предходната година с персонално достижение от 2:18:04 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР