Бъркаме с голямата лъжица в Instagram, за да извадим оттам

...
Бъркаме с голямата лъжица в Instagram, за да извадим оттам
Коментари Харесай

Десертът като призвание – Даниела Ламбова за страстта към сладкото и фотографията

Бъркаме с огромната лъжица в Instagram, с цел да извадим оттова хората, които вършат обществената мрежа по-вкусна. e поредност на lifestyle.bg за всички, които освен готвят, само че и снимат храната по-красив и апетитен метод.

Храната не е просто средство за утоляване на глада. Тя може да бъде и ентусиазъм. Точно такова е била и за Даниела Ламбова, когато тя взема решение да остави корпоративната кариера зад тила си.

Въпреки че се гордее с постигнатото, след 13 години в бизнес света тя схваща, че работата към този момент не ѝ носи същата задоволеност. " Намирах повече смисъл във фотографията, в курсовете и в рецептите, с които беше заето цялото ми свободно време тогава. "

По същото време идва и пандемията, която ѝ дава вяра, " че ще става все по-лесно за създателите, създаващи наличие онлайн, да се устоят ".

Естествено, нещата се оказват много по-сложни и сложни, в сравнение с се е надявала да бъдат, само че Даниела нито за момент не съжалява, че е трансформирала творчеството си в специалност.

А пристрастеността към кулинарията за нея стартира и свършва със сладкарството. Още като дете се е възхищавала на огромните и красиви торти и е желала някой ден и тя да може да прави такива.
 Вероника Георгиева, @dessertsvalley, десертите и провокациите да развиваш готварски профил в Instagram
#FoodGram: Хапките благополучие на Вероника Георгиева

Участничката в MasterChef за пристрастеността към готвенето, за сладостите в живота и за обичания си десерт

" Процесът на подготвяне на десерти ми беше извънредно забавен. Постоянно молех майка ми и баба ми да вършим сладкиши, а през останалото време обичах да чета готварски книги и предписания във вестници и списания. "

Затова и през 2012 година Даниела взема решение да сътвори кулинарен блог, в който да качва предписания за десерти. А с него се заражда и пристрастеността ѝ към фотографията.

Да, признава, че първите години фотосите, които е правила за блога си, не са получавали доста добре. " След това си дадох сметка, че в случай че желая блогът ми да стане сполучлив, би трябвало да подобря фотосите и да основа личен жанр. "

Така Даниела стартира да учи снимка и незабелязано точно тя се трансформира в нейна втора специалност. В момента в  ѝ могат да бъдат открити предписания за десерти, само че също по този начин и онлайн сладкарски курсове и образования по снимка.

Профилът ѝ в Instagram () идва по-късно, само че той е като естествено продължение на всичко случило се до този миг. И въпреки през днешния ден да има близо 20 000 почитатели, някогашният корпоративен чиновник не обича да бъде наричана инфлуенсър.

" Определям се като фотограф, учител и кулинарен създател. Това е работата ми: фотографирам за клиенти, върша образования и сътворявам предписания. Занимавам се и със обществени мрежи. "

Въпреки че прави десерти и ги снима по този начин, че те да наподобяват неустоими, Даниела прецизира, че не продава торти. " В България законът не разрешава да се подготвят десерти за продажба в домашни условия, макар че доста хора го вършат нелегално. Не утвърждавам сивата стопанска система и не искам да съм част от нея. "

Естествено че се е замисляла дали да не си отвори сладкарница, само че се опасява, че това ще скапе магията и ще убие пристрастеността.

Последователите на Даниела са се убедили сами, че тя е упорита и изобретателна, само че надали знаят какъв работохолик е. И макар устрема си да свърши всичката работа на света, признава, че да поддържаш кулинарен профил в Instagram изисква доста старания.
 С уличната храна напред – Стоян Сейменски и очарованието да ядеш нещо вкусно на крайник
С уличната храна напред – Стоян Сейменски и очарованието да ядеш нещо вкусно на крайник

За новия сезон на „ Бон Апети “, за бургерите, за Hambar и за отговорността към природата

" Колкото по-качествено желаеме да бъде наличието, толкоз повече време е належащо за основаването му. Ако през днешния ден един кулинарен блогър има упоритости да реализира дългогодишен триумф, не може да разгласява непринудено приготвени предписания, снимани небрежно. Те би трябвало да са тествани, концепцията за видеата или фотосите да е премислена добре. Трябва да има поредност, жанр и многообразие в представянето на наличието, а това се реализира с доста работа и значително вложения: в техника, в образования, в артикули и атрибут. "

Но Даниела чудесно знае, че обществените мрежи са като жив организъм, който се трансформира непрекъснато и всички старания на света не могат да подсигуряват триумф. И въпреки да звучи обезкуражаващо, процесът ѝ доставя наслаждение.

" Вярно е, че с развиването на изкуствения разсъдък не е несъмнено накъде ще отидат блоговете и обществените мрежи след 5-10 години, само че аз, като безконечен оптимист, избирам да имам вяра, че човешкият детайл във всяка креативна активност ще си остане значим. "

Как се намира салдото в храненето и какво съставлява той за вас?

Балансът в храненето е да не изпадаме в крайности. Не имам вяра в никое течение в храненето, проповядващо да не ядем избран вид храни. Смятам, че човек би трябвало да се стреми да употребява качествени артикули, да не прекалява с нищо, само че и да не се лишава от нищо, към което няма потвърдена нетърпимост.

Звучи необичайно, поради че блогът ми е главно за сладкиши, само че считам себе си за дипломат на салдото в храненето. Написах книга за здравословните десерти, само че и в нея изяснявам, че " здравословни " е условно разбиране - не можем да ядем сладко по през целия ден и да се радваме дълго на положително здраве. Но пък какво е животът, в случай че се лишаваме от това, което обичаме?

Балансът за мен е тънката линия сред насладата от живота и чревоугодничеството. Смятам, че средиземноморската диета е синоним на този баланс.

А за какво тъкмо десерти?

Имам доста мощно увлечение към сладкото и никоя солена храна не ме вълнува колкото десертите. От друга страна, приготвянето на сладкиши е по-сложно, надлежно експериментирането с тях е по-рисково, само че и по-интересно.

Колкото и да сме специалисти в приготвянето на десерти, постоянно можем да намерим ново предизвикателство при тях - да променим пропорции, да сменяем артикули, да изпробваме нова технология и резултатът може да се окаже доста друг. Затова в никакъв случай не ми омръзва да сътворявам нови сладкиши. Готвенето на солени храни, въпреки това, от време на време ми е искрено скучно.

Кой тогава е обичаният ви десерт?

Много ми е мъчно да се спра на един. В разнообразни интервали имам увлечение към разнообразни неща.

Тирамису (ако е направено в действителност добре), италиански сладолед и чийзкейк са в челната десетка. Може би тъй като ми харесва консистенцията им. Но не мога да устоя на прекрасен млечен шоколад и на разнообразни усети шоколадови бонбони - постоянно имам у дома.

Кои са най-нестандартните съставки, които сте употребявали за приготвянето на десерт?

Черен пипер, черен фасул и тиквички.

На какъв принцип подбирате рецептите в блога и Instagram профила си?

На този стадий имам концепция какво харесва аудиторията ми и се старая да сортирам предписания, които ще ѝ бъдат забавни. Имам си жанр, който се стремя да последвам, и заобикалям да се отбивам доста от него. Най-често се въодушевявам от визии или хрумвания за вкусови комбинации и си ги сътворявам по моя си метод.

Бихте ли предложили няколко кулинарни профила в Instagram, които си заслужава да следим?

В първите ми години като блогър следях доста задгранични кулинарни уеб сайтове и се въодушевявах от рецептите. Тогава Instagram не беше толкоз известен, само че ето тези са някои от първите ми вдъхновителки:,  и  с фотографията си.

На този стадий все по-малко диря кулинарно ентусиазъм, тъй като сама си изобретявам множеството предписания. Повечето кулинарни профили, които проследявам, са с очебийно естетическо лъчение като да вземем за пример,  или.

Какво е належащо за съвършената фотография на храна?

Една фотография е дотолкоз съвършена, доколкото ще успее да впечатли аудиторията, за която е предопределена.

В обществените мрежи изобилства от красиво снимани храни и е мъчно нещо да ни притегли съществено вниманието. Затова мисля, че съвършена е фотографията, която ще ни накара да спрем да превъртаме, ще ни изкуши да приготвим рецептата или да си купим продукта.

Тази фотография ще споделя история, която се харесва на избрани хора и ще ги притегли с цветове, комбинация, стайлинг, светлина и ъгъл на снимане.

Такива фотоси се реализират на първо време посредством схващане коя е аудиторията ни (или тази на клиента, за който снимаме) и какъв вид хармония е привлекателна за тази публика.
 Пътуване и готвене безспир - непознатата Лора Найденова
Пътуване и готвене безспир - непознатата Лора Найденова

Всичко за новия сезон на " Бон Апети ", за пристрастеността към пътуванията и за най-хубавата улична храна

След това ни би трябвало план, история, която да разкажем със фотографията. Разбира се, нужни са и умения за осъществяването на фотографията по метода, който сме замислили. Но считам, че техническата част на снимането е на второ място след творчеството и умеенето да изваждаме на показ хубостта в обекта. Не скъпата техника оправи фотографа добър, а неговото въображение и естетическо чувство.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР