Барикади бяха издигнати около сградата на съда в Манхатън, където

...
Барикади бяха издигнати около сградата на съда в Манхатън, където
Коментари Харесай

Ню Йорк се готви за демонстрации на поддръжници на Тръмп

Барикади бяха издигнати към постройката на съда в Манхатън, където поддръжници на Доналд Тръмп се готвят да стачкуват във връзка възможното покачване обвинявания по отношение на това, че по време на предизборната акция през 2016 година скрито е платил на порнозвезда, с цел да не популяризира компромати против него, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се наРойтерс.

Ако обвинителният акт бъде импортиран, това ще бъде първото в историята наказателно дело против президент на Съединени американски щати.

" Протестирайте, вземете нашата нация назад! ", прикани в събота Тръмп, а думите му разсъниха терзанията, че сцените на принуждение, които се разиграха на Капитолия на 6 януари 2021 година, могат да се повторят.

Някои от крайнодесните му симпатизанти обаче се притесняват, че силите на реда могат да им устроят капан и са предпочели да не се вслушват в апелите му, споделят специалисти по въпросите на сигурността.

Съдебното жури, което през вчерашния ден изслуша спомагателни показания по случая, може да повдигне обвинявания още тази седмица, отбелязва Ройтерс. Тръмп, който се стреми още веднъж да бъде номиниран от Републиканската партия за кандидат-президент на изборите следващата година, сподели, че чака да бъде задържан във вторник.

Вчера юрист Робърт Костело съобщи пред съда, че някогашният персонален юрист на Тръмп Майкъл Коен е платил без да пита 130 000 $ на порноактрисата Сторми Даниълс. В подмяна тя е трябвало да мълчи за аферата, която твърди, че е имала с Тръмп десетилетие по-рано.

" Майкъл Коен самичък е решил, по този начин ни сподели той, еднолично е решил да види дали може да се погрижи за това ", съобщи Костело пред публицисти, откакто даде показания пред правосъдното жури по искане на отбраната на Тръмп.

Коен към този момент два пъти дава показания пред съда и обществено съобщи, че е платил на порноактрисата по разпореждане на Тръмп.

Внасянето на обвинителен акт може да навреди на опита на Тръмп да се завърне в Белия дом. Около 44% от републиканците споделят, че в случай че му бъде повдигнато обвиняване, той ще би трябвало да се откаже от президентската конкуренция, сочат резултатите от анкета на " Ройтерс " / " Ипсос ".

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс сподели пред публицисти, че полицията държи под око обществените мрежи и следи за " неправилни дейности " в града.

Полицейското ръководство на Ню Йорк съобщи, че не са постъпвали достоверни данни за закани за сигурността.

Ако бъдат повдигнати обвинявания на Тръмп, той евентуално ще би трябвало да пътува от вкъщи си във Флорида за снемане на пръстови отпечатъци и други процедури. Няколко медии оповестиха, че през вчерашния ден е имало среща на представители на правоохранителните органи, които са разискали логистични въпроси, свързани с възможното внасяне на обвинителен акт против някогашния президент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР