Бариери спират от днес колите в Борисовата градина. В парка

...
Бариери спират от днес колите в Борисовата градина. В парка
Коментари Харесай

Общината спусна бариери пред колите в Борисовата градина

Бариери стопират от през днешния ден колите в Борисовата градина. В парка ще могат да влизат единствено коли на полицията, пожарната и Бърза помощ. 

По алеите ще се позволяват за краткотраен престой коли с пропуск, публикуван от Дирекция „ Зелена система “ на Столична община, за обслужване на обекти и осъществяване на поддръжката на парка, заяви Столична община.

Поставените бариери са на входовете откъм ул. „ Незабравка “ (до зала „ София “) и откъм бул. „ Драган Цанков “ (до „ Спортна София “). Съгласно Наредбата за създаване, поддържане и запазване на зелената система на Столична община, в публичните зелени площи се не разрешава прекосяването и паркирането на МПС, като се изключи такива със специфичен режим. 

В събота и неделя ще се позволява паркиране по бул. “Драган Цанков “ в последна дясна лента в сектора от парк-хотел „ Москва “ до кръговото кръстовище на телевизионна кула.

От 8 до 20 часа през днешния ден и на следващия ден се позволяват престоят и паркирането на бул. „ Драган Цанков ” сред ул. „ Акад. Методи Попов ” и бул. „ Пейо К. Яворов ”, посока център, отвън зоните за престрояване и спирките на всеобщ градски превоз, прецизират от общината. 

Всяка вечер неразрешеният за коли парк предишното лято се пълнеше с коли, прекосяваха и доста таксита. Най-достъпното място за влизане в Борисовата бе откъм бул. " Драган Цанков ". Знакът, че влизането е неразрешено, не спираше водачите след 19 часа. 



След репортажа на OFFNews от юли " Привечер: В Борисовата градина колите са повече, в сравнение с по Цариградско ", колите изчезнаха, тъй като се появиха патрулки на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР