Бариерата, която до днес ограничаваше достъпа до т. нар. летен

...
Бариерата, която до днес ограничаваше достъпа до т. нар. летен
Коментари Харесай

В навечерието на масовото плажуване в Росенец – сараят стана строителен обект

Бариерата, която до през днешния ден ограничаваше достъпа до така наречен летен сарай на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, беше отстранена в навечерието на плануваното за събота всеобщо протестно плажуване на брега край имението. На 200 метра от мястото ѝ обаче се появи ограда и надпис " Строителен обект ". Струпана беше и строителна техника.

В същото време кметът на Гърмен Феим Иса, който е от Движение за права и свободи, провежда свои съграждани за отмора в региона на парк " Росенец ". Те дойдоха с рейсове в петък вечер наоколо до летния сарай на Доган. Часове преди този момент министър председателят Бойко Борисов предизвести, че свадите към защитата на имението и невъзможния достъп до плажната линия, която е обществена държавна благосъстоятелност, могат да доведат до етническо напрежение.

Охраната на парцела на Доган стана мотив и за оставката на шефа на НСО ген. Красимир Станчев.

Без преграда, само че с ограда

В петък вечер преграда към летния сарай на Доган към този момент нямаше. На мястото ѝ беше забодено българското знаме. Дни по-рано с националния байрак в ръка съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов и деятели на партията дебаркираха на плажа " Росенец ", откакто стигнаха до там с лодка. Там бяха посрещнати от, както се оказа по-късно, чиновници на Националната работа за защита, които в опита си да ги накарат да изоставен владението на Доган, ги избутаха в морето. Флагът, който тримата носеха, пък беше пренебрегнат от един от охранителите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР