Бари Хоукинс спечели снукър турнира “Пол Хънтър Класик” след победа

...
Бари Хоукинс спечели снукър турнира “Пол Хънтър Класик” след победа
Коментари Харесай

Бари Хоукинс триумфира в Пол Хънтър Класик

Бари Хоукинс завоюва снукър шампионата “Пол Хънтър Класик” след победа 4:3 на финала против Кайрън Уилсън. Световният номер 10 за първи път в кариерата си печели трофея, за който трябваше да излезе победител в четири дуела.

We have a new champion! @TheHawk147 #PaulHunterClassic pic.twitter.com/IHa5AQdWbq
— World Snooker (@WorldSnooker) August 25, 2019
Уилсън пък можеше за втора поредна година да победи, откакто го направи предишния сезон, когато “Пол Хънтър Класик” беше в обичаен формат, до момента в който в този момент бяха поканени 16-има състезатели.

С брейкове от 63 и 120 Хоукинс поведе с 2:1 фрейма, а серии от 59 и 52 разрешиха на Уилсън да реализира поврат. Той можеше да завоюва срещата, само че в шестия фрейм стигна единствено до 57. Ястреба се възползва от опцията и с превъзходен мини брейк от 41 изравни на 3:3, след което с поредност от 69 си обезпечи купата.

We have a decider! #PaulHunterClassic pic.twitter.com/E7nO6QSods
— World Snooker (@WorldSnooker) August 25, 2019
“Схемата на шампионата беше доста мощна, а и постоянно е тежко да спечелиш който и да е шампионат. Хубаво е, че толкоз рано през сезона към този момент имам купа. Играех сносно и правех хубави брейкове, тъй че се надявам да пренеса формата си в идните два шампионата в Китай. Бях изтощен на финала и не се получи доста прекрасен мач, само че най-важното беше серията ми за 3:3, тъй като си мислех, че всичко към този момент е свършило. Тук почитателите са измежду най-хубавите в света, атмосферата беше страхотна”, сподели Хоукинс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР