Бъргария Днес Живея в апартамента, в който започна кошмарът на мама,

...
Бъргария Днес
Живея в апартамента, в който започна кошмарът на мама,
Коментари Харесай

Щерката на Анита: Ники беше инфантилен за мама!

Бъргария Днес Живея в жилището, в който стартира кошмарът на мама, споделя Джулия Мейзер.

"Убедена съм в невинността на майка ми и няма да мръдна от България, до момента в който не завърши този призрачен сън! " 

Така Джулия, дъщерята на Анита Мейзер, посрещна новината, че майка й е наказана на 4 години и половин затвор за непредумишлено ликвидиране и рушвет на служител на реда, пище България Днес.

Инцидентът е станал в нощта на 14 против 15 август предходната година. Според обвинителния акт Анита е стегнала 5 свински опашки от най-дебелите към крайниците на Николай и врата му по негово предпочитание. Той я предиздвикал да снимат силов опит с видеокамера, където да се види по какъв начин "спрасква " стяжките с напъване на мускулите си.
В понеделник следобяд след 6-часов пледоарии варненските съдии усилиха в началото произнесената присъда на Анита. Тя получи 4,6 години за рушвет на ченге с 30 хиляди евро и 3,6 години затвор за непредумишлено ликвидиране. В мощ влиза по-високата присъда по едното обвиняване.

"Чухме се съвсем незабавно откакто майка ми разбра, че остава в Сливенския затвор. Казах й, че би трябвало да е мощна. Опитах се да я успокоя, че каквото и да се случи на делото във Варна, да бъде спокойна. Аз се грижа за нещата извън и да изчистя името й. Това е главната ми цел. Боря се с все сили за нейната независимост. "

Джулия не се появи в Съдебната палата във Варна. Обикновено чака настрана от камерите, до момента в който завърши съвещанието. През останалото време посещава майка си в следствения арест, а веднъж месечно пътува до пандиза в Сливен. Двете приказват по телефон през ден, а Джулия е нагърбена с целия бизнес и счетоводство на фамилията. Видяла последно Ники Димов два месеца преди нещастния случай. Не одобрявала връзката му с майка й, само че не се месела.

"Уважавам избора на майка ми, само че считам и съм й споделяла, че за мен това е несъответствуваща връзка. С толкоз години разлика във възрастта и плюс това болната отдаденост на Ники към културизма. Той беше луд културист. Но в никакъв случай не съм се бъркала сред тях двамата, нито съм правила интриги ", изяснява Джулия за връзките с пастрока си. Тя акцентира, че връзките им постоянно са били единствено и само другарски без никаква фамилиарност.
"Хладнокръвно одобрявам присъдата, не беше ненадейно на тази локална, феодална почва. Направи ми мощно усещане, че пледоариите завършиха в 16,30, присъдата беше ясна час по-късно. 

В съдилищата в София съм проучила, че когато се взема решение непозната орис, на магистратите им би трябвало най-малко един ден за размисъл. Това бяха 6 часа пледоарии, разказани в протокол. Има по четирима юристи на всички страни. Не може да се изчете това за един час. Така че присъдата беше предрешена ", разсъждава след съвещанието Джулия.

Дъщерята на Анита Мейзер е безапелационна, че няма да напусне България, до момента в който не извади майка си от пандиза. Не е получавала закани, въпреки че засяга скрит план против майка си от варненски политици. Не се и опасява да остане във Варна, където всички я познават. Твърди, че не обявява чия щерка е и не се показва с фамилия.

"Пълни нелепости са това, че сме банкрутирали и че разпродаваме имуществото си. Отдавна всичко е на мое име, щях да знам, в случай че има такова нещо. Майка ми се разведе с сватбен контракт с предходния си мъж и той се погрижи доста добре да сме обезпечени и двете до края на живота си. Получаваме сериозна сума, с цел да живеем ", развенчава митовете Джулия.

Тя не се тормози за майка си в пандиза физически, само че се притеснява дали душевен ще се оправи със напрежението.

"Липсата на обикновена просвета, на информация я унищожава. Но се месят медии и локални политически връзки на всякакви лобита във Варна. Смятам, че мама съзнателно е държана затворена заради някакви ползи, и сега диря кой стои зад всичко това. Защото за мен историята с подкупа е просто скалъпена ", уверена е в конспирацията Джули.
По думите й Анита Мейзер постоянно е била обект на злоба, тъй като е съумяла жена. Затова и сега стремежът на зложелателите й е да бъде изкарана доста отговорна.

"На всяко съвещание майка ми се изяснява, че се бори за невинността си, че е почтена, че Ники беше любовта на живота й, че желае да го срещне на небето. И аз съм се зарекла философски да се боря тази несправедливост да бъде развенчана. Очаквам оневиняваща присъда ", уверена е в позитивния свършек на делото Джулия Мейзер.

Още тази седмица юристът на Анита Мейзер - Петър Чалъмов, ще апелира присъдата. Той е безапелационен, че обвиняването за подкупа би трябвало да падне на апелативната инстанция. Ако това не се случи, Мейзер ще посети и софийския арест за делото пред Върховния касационен съд. Дотогава тя ще бъде върната в Сливенския затвор, където е от 14 месеца.

- Джулия, във Варна ли ще останеш след делото?

- Да, пребивавам в жилището, който е до този на майка ми в Евксиноград. Където стартира целият този призрачен сън. Нямам желание да тичам, това е домът ми и бях тук цяло лято.

- Убедена ли си в невинността на майка си?
- Абсолютно. Тя не е способна да убие човек.

- Какво мислиш за присъдата?
- Съмнителна ми е във връзка с подкупа изрично. На предходните съвещание не се загатна нито дума за това обвиняване, за това, че няма доказателства. За другия служител на реда, който е безапелационен, че не е останал с усещане, че му бутат подкуп. Изведнъж по-тежкото наказване за този рушвет.

- В какви връзки беше ти с Ники?
- Приятелски. Ходихме да упражняваме дружно, от време на време се присъединявах към почивките им, обикаляхме заведения за хранене, заведения.

- Знаеше ли нещо за тези негови планове да прави нещо за хора от Панама и Куба? Той е казвал, че ще изчезне в чужбина за три години, с цел да вади доста пари по неведоми пътища?
- Да, знаех, само че не виждах нищо съществено в това. Той обичаше да приказва за проектите си, само че въпреки всичко едно са думи, друго са дейности. Не съм допускала, че ще изчезне за три години с непознати. Приемах тези поръчки неговите като бабини деветини измислици. Не мога да си показва, че здрав, възрастен човек ще се държи по този начин детско, по детски. Той имаше всичко, с цел да е благополучен.

- В изявление от пандиза за "България Днес " Анита ми описа, че служителят на реда, свидетелствал против нея, й има зъб от дълго време. Харесвал другарка на Анита, която го отрязала под нейно въздействие. Чувала ли си тази история и познаваш ли участниците с нея?
- Само съм чувала името на Веселин Радев в диалози, само че нищо повече.

- Ти поддържаш ли връзка с въпросния господин Мейзер, чиято фамилия носиш?
- Не. След като му се отключи сериозен здравословен проблем, той се отдръпна от светския живот и не поддържаме връзка.

- Кои останаха до вас с майка ти в този миг?
- Двама-трима другари варненци, които са с нея от началото на делото до в този момент. Мъже са, виждаме се всекидневно, обаждат се да ме ревизират по какъв начин съм и ме поддържат духом. Жените приятелки са по-непостоянни. Когато си на върха на славата и имаш пари, са към тебе, като опре ножът до кокала, всеки се отдръпва краткотрайно, до момента в който се реши казусът.

- Разбрах, че американски малките екрани се интересуват от случая?
- Американското посолство следи поданиците си на всички места прецизно. Ежеседмично има връзка с майка ми в пандиза, вървят на място да я виждат, да ревизират дали има обезпечени храна, заслон и условия. И като американски гражданин се радва на необикновен интерес - политически, процесуален и медиен. Да, има интерес.

- Мислиш ли, че майка ти ще се промени. Като цяло е много екстровертен човек.
- Винаги в случай че съм имала забележки към нея, те са били за това, че е доста прочувствена и не умее да брои до 10 преди да приказва. Все й споделях да е по-търпелива, само че не ме послуша.

- А какво е мнението ти за изявленията на сестрата и майката на Николай Димов - Милена и Петранка?
- Те чисто прочувствено атакуват майка ми сега, само че аз не мога да разясня техните връзки. Смятам, че не е редно да влизаме в дискусия?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР